,,Bicicliştii de pe Ararat”, Cetăţeni de onoare


 Aula Primăriei a găzduit, recent, festivitatea de decernare a titlului de ,,Cetăţean de onoare al municipiului Caransebeş” celor doi temerari care au realizat premiera mondială de a escalada Vârful Ararat, din Turcia, pe biciclete: Ştefan Melinte şi Şerban Corneanu. ,,Oricum, mai avem proiecte, dar gestul acesta ne-a determinat să decidem să continuăm să facem cunoscut numele oraşului nostru nu numai în ţară, ci şi peste hotare”, au declarat cei doi membri ai Clubului Montan Caransebeş. (C. Senco)

 Galeria Cetăţenilor de onoare ai Caransebeşului s-a îmbogăţit cu încă două nume: Ştefan Melinte şi Şerban Corneanu, recent întorşi victorioşi din expediţia cu bicicletele pe Vârful Ararat (gheţar aflat la altitudinea de peste 5.100 m). Membri ai Clubului Montan din municipiu încă de la înfiinţare, cei doi au început primele ascensiuni încă din liceu, atunci când au urcat la Liendenfeld, apoi pe vârfurile Nemanu, Ţarcu, Godeanu, Gugu, Peleaga, Munţii Retezat, Creasta Făgăraşului şi pe cel mai înalt vârf din ţară, Moldoveanu. Modul lor original de a cuceri vârfurile, cu bicicleta, a făcut din ei două personaje admirate de toţi cei care apreciază curajul, voinţa şi tenacitatea.

Ultima lor expediţie, cea de la Gugu la Ararat, situat la intersecţia Turciei cu Iranul şi Armenia, ţări care au culturi şi tradiţii diferite, a fost susţinută de Consiliul Local Caransebeş şi a constituit o premieră mondială. Având în vedere toate aceste considerente, legislativul local a aprobat acordarea titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Caransebeş, celor doi temerari. „Pentru noi este o mândrie aprecierea de care au dat dovadă toţi cei care ne-au susţinut şi încurajat. Oricum, mai avem ceva proiecte, dar gestul acesta ne-a determinat să decidem să continuăm să facem cunoscut numele oraşului nostru nu numai în ţară, ci şi peste hotare”, ne-au declarat cei doi sportivi. Festivitatea de decernare a titlurilor a avut loc în Aula Primăriei Caransebeş, joi, 14 iulie.

Carmen SENCO