Aurul care aduce nefericirea…


În cursul săptămânii trecute, poliţişti, procurori şi angajaţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au efectuat o percheziţie la un magazin de bijuterii situat în Centrul comercial „Euro Shopping Mall” din Caransebeş. Mai multe persoane au fost duse la audieri.

Într-un comunicat remis redacţiei, se arată că procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârşirea de către reprezentanţii unei societăţi comerciale a unor infracţiuni de evaziune fiscală în perioada 2013-2014 şi posibile fapte de corupţie. În baza unei autorizaţii emise de instanţă, sub coordonarea procurorilor, ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au efectuat percheziţii în şapte locaţii situate pe raza judeţului Caraş-Severin, precum şi a judeţelor Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Sibiu.

Organele de anchetă au mai anunţat, de asemenea, declanşarea urmăririi penale faţă de patronul magazinului de bijuterii, el fiind cercetat pentru evaziune fiscală, împotriva sa fiind luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că în perioada 2013 – august 2014 suspectul a comercializat prin magazinele de bijuterii deţinute în Caransebeş, Năsăud, Mediaş şi Suceava bijuterii din aur procurate din Turcia, fără acte de provenienţă, respectiv a livrat în Turcia metale preţioase sub formă de bijuterii defecte sau monede, fără a evidenţia în actele contabile ori în alte documente legale operaţiunile economice derulate. Prejudiciul adus Bugetului consolidat al statului este estimat la 2,5 milioane de lei. (B. Naum)