Atenţie, gheaţă la Caransebeş!


În prezenţa câtorva zeci de copii şi tineri, precum şi a reprezentanţilor administraţiei locale caransebeşene, miercuri, 6 decembrie, s-a deschis, pentru a unsprezecea oară consecutiv, Patinoarul artificial din Parcul „Gen. Ioan Dragalina”.

„Administratorul Pieţei Gugulanilor, Luminiţa Verdeş, care se ocupă şi de buna funcţionare a acestui patinoar, mi-a spus că, din 2006, tarifele pentru utilizare şi pentru închirierea patinelor nu s-au modificat. Mă bucur că sunteţi atât de mulţi, că vă doriţi să patinaţi, şi sper să vă rămână vie această dorinţă, pentru a nu fi nevoiţi să abandonăm acest proiect frumos. Vă recomand tuturor să veniţi cât mai des aici, să vă simţiţi bine, să mai lăsaţi deoparte telefoanele şi tabletele, şi să faceţi cât mai mult sport. Să fiţi cuminţi de Sărbători, pentru a primi cât mai multe cadouri, fiindcă acesta este primul, de Moş Nicolae, pe care vi-l facem noi, pentru că astăzi accesul pe gheaţă este gratuit”, le-a spus primarul Felix Borcean celor prezenţi, după care a patinat, preţ de minute bune, cot la cot cu tinerii.

Edilul a mai adăugat că, anul acesta, amenajarea patinoarului a fost incertă, însă în cele din urmă administraţia locală a reuşit să-l deschidă. „Sper ca patinoarul să fie utilizat la capacitatea maximă, nu pentru profitul nostru, ci pentru ca tinerii din Caransebeş să facă mişcare, să facă sport. Patinoarul va fi deschis până la sfârşitul vacanţei intersemestriale de anul viitor, astfel încât un număr cât mai mare de copii, şi nu numai, să se bucure de el”, a mai spus Felix Borcean.

Patinoarul mobil artificial are o suprafaţă de 600 de metri pătraţi (20×30 m). Durata unei reprezentaţii va fi de 60 de minute, iar accesul pe gheaţă se face la aceleaşi preţuri ca şi în anii trecuţi, respectiv 5 lei biletul pentru o oră, şi tot 5 lei închirierea unei perechi de patine, aceasta putându-se face doar în baza unui act de identitate. În cazul în care grupuri organizate de copii, însoţite de cadre didactice, solicită, în scris, accesul pe gheaţă în mod gratuit, aceasta se va face numai cu acordul Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor”, vizat de primarul municipiului, în fiecare zi între orele 10.30-11.30 şi 12-13.

Programul după care va funcționa patinoarul este în intervalul orar 10.30-13 şi 16.30-21.30, între orele 13 şi 16 fiind pauză, pentru respectarea liniștii locuitorilor din zona parcului şi pentru a putea fi refăcută suprafaţa de gheaţă. (S. Rogoz)