Armata Română, în expoziţie la muzeul din Caransebeş 1


Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, în colaborare cu Cercul Militar Caransebeș şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin organizează joi, 24 octombrie, începând cu ora 12, vernisajul expoziției „Armata Română, în anul Centenarului Banatului. Exponate din colecția personală a generalului de brigadă (r.) Gheorghe Cristian Dinulică”, la sediul instituției de cultură din Piața General Ioan Dragalina.
Evenimentul sărbătorește în avanpremieră Ziua Armatei Române, prin expoziția care aduce în fața publicului piese inedite din colecția personală a generalului de brigadă (r.) Gheorghe Cristian Dinulică: drapele de identificare, plachete, săbii şi medalii, primite de-a lungul carierei de la personalități militare și civile din țară și din străinătate. Totodată, este expusă și uniforma purtată în Afganistan, care dezvăluie latura militară, dar și cea umană a Armatei Române. Expoziția beneficiază de suport audio-video, care va aduce în fața vizitatorilor imagini în premieră din teatrele de operațiuni ale Armatei Române.
Expoziția se adresează publicului de toate vârstele, fiind un bun prilej de a cunoaște repere importante ale istoriei militare a României, dar și povestea ofițerului de carieră și a omului Gheorghe Cristian Dinulică.
Expoziția va fi deschisă în perioada 24 octombrie – 9 decembrie, de luni până vineri, între orele 8 – 16.

(B. Naum)


Un gând despre “Armata Română, în expoziţie la muzeul din Caransebeş

Comentariile sunt închise.