Apel la voluntariat!


Marţi, 22 martie 2011, sub egida „Apă pentru oraşe. Răspunsuri la provocările urbane”, se vor desfăşura pe plan naţional acţiuni tematice de Ziua Mondială a Apei. Obiectivul Zilei Mondiale a Apei din acest an, stabilit de către organizaţiile internaţionale, este să-şi concentreze atenţia internaţională asupra impactului pe care îl are creşterea rapidă a populaţiei, industrializarea şi incertitudinile cauzate de schimbările climatice, conflictele şi dezastrele naturale asupra sistemelor de apă şi alimentare cu apă din mediul urban.

Tema din acest an îşi propune să încurajeze organizaţiile şi comunităţile locale să se implice activ în găsirea de soluţii pentru o gospodărire eficientă a apelor din mediul urban.

La Caransebeş, timp de câteva ore se va desfăşura o amplă acţiune de salubrizare a cursurilor râurilor Timiş şi Sebeş, cu cetăţeni voluntari ai municipiului şi elevi voluntari din liceele caransebeşene. Acţiunea locală se desfăşoară sub sloganul ,,Apa-i pentru TOŢI şi TOŢI suntem pentru APĂ”, şi este iniţiată de Organizaţia pentru Strategii şi Programe de Dezvoltare Caransebeş, în parteneriat cu Administraţia Bazinală de Apă Banat – S.G.A. Reşita – Sistem Caransebeş, şi S. C. TRANSAL URBIS S. R. L. Caransebeş.

Cei care doresc să participe ca voluntari la această acţiune se pot înscrie la voluntar@orgspd.eu sau la numărul de telefon 0765/228088, până duminică, 20 martie.