Aparatură nouă la spitalul din CaransebeşLa Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş a ajuns recent o nouă tranșă de dotări prin proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în municipiul Caransebeș”. Este vorba despre aparatură pentru autoclavarea (sterilizarea) instrumentarului medical, care foloseşte abur sub presiune pentru a ucide bacteriile dăunătoare, virușii, ciupercile și sporii de pe obiectele care sunt plasate în interiorul vasului, dar și de alte dotări.
Astfel, au ajuns la unitatea medicală 11 autoclave de 90 l cu accesorii, 4 autoclave 40-60 l cu accesorii, două lămpi cu ultraviolete pentru dezinfecție, un nebulizator de uz spitalicesc, 5 aparate de dezinfectat ploști și urinale, o autoclavă cu două uși, 12 seturi de cărucioare pentru curățenie şi 6 trolii de transport rufe, toate în valoare de peste 1,5 milioane de lei.
„Continuăm să dotăm spitalul cu ajutorul proiectelor europene pentru a asigura condiții cât mai bune atât pacienților, cât și cadrelor medicale. Recent, prin același proiect au fost aduse la spital un RMN ultraperformant și un aparat de radiologie ultramodern, puține spitale de la noi având astfel de aparatură”, a spus primarul Felix Borcean.
Proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în municipiul Caransebeș” are un buget total de 39,4 milioane de lei. (B. Meteş)