Apă şi asfalt la Oţelu Roşu


Este binecunoscutăsituaţia precară a alimentării cu apă şi a canalizării la Oţelu Roşu. Lucrurile au ajuns până acolo încât o parte a locuitorilor sunt nevoiţi să se spele cu apă de fântână, încălzită pe aragaz, şi asta deoarece jumătate din oraş nu dispune de aceste facilităţi. Iată însă că, de curând, primarul Luca Mălăiescu a anunţat că a fost de câteva ori la Bucureşti pentru a găsi o soluţie privind investiţia în ceea ce priveşte problema apei şi a canalizării.

Astfel, în prima etapă sunt prevăzute să înceapă lucrările în Baia şi Mal, pentru că acolo situaţia este cea mai gravă. Motivul pentru care lucrările au fost amânate, a spus Luca Mălăiescu, se referă la faptul că pentru finanţarea reţelei de apă şi canal se cerea o contribuţie de 25 la sută din partea Primăriei, sumă care nu putea fi acoperită din bugetul local, deoarece investiţia se ridică la 10 milioane de lei. „Voi încerca o cofinanţare de 2 la sută din partea noastră, pentru că iniţial era vorba de 25 la sută, iar la 100 de miliarde de lei vechi noi trebuia să punem 25, o sumă foarte mare, pe care administraţia locală nu avea de unde să o suporte. Cu o finanţare de 2 la sută, adică două miliarde de lei vechi, putem suporta costurile”, a mai spus primarul capitalei Văii Bistrei.

Lucrările la un alt obiectiv, Staţia de epurare, vor începe tot în această toamnă, pentru că licitaţia s-a finalizat, iar pentru lucrările de execuţie a întregii reţele de pe raza oraşului se va organiza licitaţie la sfârşitul acestei luni.  Din primăvară, Oţelu Roşu va fi un mare şantier, pentru că se va introduce apa şi vor fi efectuate lucrări pentru reţeaua de canalizare în toate zonele oraşului, a mai spus Luca Mălăiescu.

Odată cu finalizarea lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare, administraţia locală intenţionează să acceseze fonduri europene pentru asfaltarea întregului oraş. 

Bianca METEŞ