Alin Artimon, antrenorul formaţiei FC Caransebeş: „Nu avem timp să ne lamentăm!”


artimon 4.jpgJoi, 6 noiembrie, antrenorul principal al formaţiei FC Caransebeş, Alin Artimon, alături de preşedintele clubului, Cosmin Popovici, a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a vorbit despre meciul de sâmbătă, prima partidă a returului Ligii a II-a, pe care gugulanii îl vor disputa în deplasare, la Olimpia Satu Mare.

Sunt convins că va fi un joc tare, un joc intens, greu pentru noi. Întâlnim o echipă care la începutul campionatului şi-a propus să se bată la promovare şi sunt convins că n-au renunţat în sinea lor la aceată ţintă, iar în cel mai rău caz îşi propun să se claseze între primele şase. Noi suntem în deficit de puncte şi ne dorim să întrerupem căderea aceasta liberă şi să agonisim puncte care să ne ofere o iarnă cât de cât liniştită, o iarnă în care să putem construi, sau reconstrui ceea ce noi credem că se poate repara. Sunt deja două săptămâni în care am muncit, în care sunt mulţumit de jucători, sunt două săptămâni în care am lucrat foarte mult din punct de vedere tactic, acesta fiind singurul sector pe care îl putem îmbunătăţi în momentul de faţă, şi sper ca acest lucru să se vadă de la joc la joc, să existe o creştere care să ne ajute să adunăm puncte. Sunt încrezător că am reuşit să corectăm din ceea ce am greşit şi la Oradea, şi poate vom avea şi ceva mai multă şansă, să obţinem puncte atunci când merităm. În jocul de la Oradea n-am obţinut nimic şi sunt convins că toţi cei care am văzut jocul sunt de acord cu mine că meritam mai mult decât nimic”, a spus Artimon.

În continuare, tehnicianul formaţiei caransebeşene a afirmat că starea de spirit în sânul echipei este bună. „Nu avem timp să ne lamentăm, să ne văităm că am pierdut la Oradea, că pierdem la Satu Mare, că între timp mai trec şi celelalte trei meciuri şi noi tot ne lamentăm. Sunt unul dintre cei care dă tonul la reîncărcare, la resetare, fiindcă nu avem timp. Şi dacă am fi câştigat, am fi procedat la fel. Ştergem repede tot şi mergem mai departe, fiindcă nu e vreme de văicăreli. De aceea nici nu vreau să fac niciun fel de analiză, nici să trimit săgeţi, nici să mă vait, lucrurile sunt OK şi, dacă le-am acceptat, înseamnă că mergem înainte aşa”.

Despre adversara de sâmbătă, Alin Artimon a afirmat că este o echipă bună, care dezvoltă bine jocul, îi cunoaşte punctele forte şi speră să se poată adapta şi să le contracareze cât mai bine, şi îşi doreşte ca echipa să greşească cât mai puţin, spre deloc.

În privinţa lotului, tehnicianul a spus că sunt probleme cu Gafiţa, care a început să se antreneze de miercuri, dar nu intră în calculele sale pentru meciul de la Satu Mare. „Sunt ceva probleme mai vechi, care au recidivat, la Săulescu, şi cred că nu e vorba de constituţia corporală. Şi el e cu semnul întrebării şi, dacă nu va fi apt sută la sută, nu intră în discuţie pentru acest joc. Nu ne văităm. Sunt alţii în lot, ne descurcăm”, a mai spus Alin Artimon.

Deşi meciul cu Olimpia va avea loc sâmbătă, formaţia caransebeşeană pleacă spre Satu Mare încă de joi.

Adrian CRÂNGANU