„Adio, doamnă!”, bun venit la Caransebeș!


Frumuseţea şi originalitatea muzicii româneşti de odinioară vor putea fi redescoperite de caransebeşeni în cadrul unui nou eveniment cultural de anvergură. Maestrul Tudor Gheorghe se întoarce vineri, 11 decembrie, la ora 19, în urbea de pe Timiş şi Sebeş, cu o reprezentaţie muzicală de excepţie, încărcată de farmec şi rafinament.

Sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” va găzdui astfel, sub genericul „Adio, doamnă!”, un eveniment de marcă, menit să readucă în peisajul actual un tablou muzical veritabil, privit retrospectiv spre muzica românească din perioada interbelică, interval de timp în care eleganţa, politeţea şi respectul faţă de semeni se evidenţiau puternic.

Programul muzical este unul special, inspirat de operele şi povestirile marilor personalităţi din literatura română, precum Tudor Arghezi sau Ion Minulescu, şi de compoziţiile muzicale ale celor mai apreciaţi interpreţi care s-au impus la acea vreme, între care Jean Moscopol, Titi Botez sau Cristian Vasile.

Sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu şi în acompaniamentul orchestrei sale, Tudor Gheorghe le va oferi admiratorilor săi un repertoriu variat, o selecţie de cântece deosebite, poveşti frumoase şi slagăre din vremea boemă de odinioară, cu refrene nemuritoare, fredonate şi în prezent.

Biletele pentru spectacolul „Adio, doamnă!” au fost puse în vânzare la Agenţia teatrală de la parterul Casei de Cultură „George Suru”, costul fiind de 70 de lei.

De menţionat şi faptul că Tudor Gheorghe a mai susţinut anul acesta un concert la Caransebeş, la jumătatea lunii mai. În recitalul intitulat „The best of Taraf”, artistul a interpretat, alături de colaboratorii apropiați, unele dintre cele mai bune melodii din discografia sa.

Tudor Gheorghe este cântăreţ, compozitor şi actor, fiind născut în data de 1 august 1945, în comuna Podari, din judeţul Dolj. Îşi continuă cu succes cariera începută în anul 1966, susţinând recitaluri în ţară şi străinătare, precum şi interpretând roluri pe scena Teatrului Naţional din Craiova.

Vasi POPESCU