A fost numit primul reprezentant al Guvernului USL în judeţul Caraş-Severin


Ministrul Administraţiei Publice, liberalul Victor Paul Dobre, s-a deplasat marţi, 15 mai, la Reşiţa, pentru a numi în funcţia de subprefect al judeţului Caraş-Severin pe Anton Paulescu, în locul lui Nicolae Verindeanu. În prezenţa lui Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin, a lui Ionesie Ghiorghioni, preşedintele numit al Consiliului Judeţean, a liderilor PSD, Gheorghe Pavel Bălan, Silviu Hurduzeu şi Nicolae Ştefănescu, ministrul a dat citire Hotărârilor de Guvern prin care încetează mandatul de prefect al lui Ioan Sabo şi cel de subprefect al lui Nicolae Verindeanu, şi a citit actul prin care este numit Anton Paulescu în funcţia de subprefect al judeţului Caraş-Severin.

„Sunt deosebit de onorat pentru că ocup această funcţie publică şi îmi voi da tot interesul pentru ca activitatea în cadrul Instituţiei Prefectului să decurgă în mod normal. Sunt convins că în perioada următoare va fi numit şi un prefect al judeţului, şi împreună vom face o echipă în aşa fel încât să nu apară probleme deosebite. Bineînţeles că prioritatea numărul unu în aceste zile va fi aceea de a sprijini Biroul Electoral Judeţean în a organiza alegerile locale prin asigurarea suportului tehnic, aşa cum legislaţia o prevede“, a declarat proaspătul subprefect Anton Paulescu.

Anton Paulescu va îndeplini provizoriu şi funcţia de prefect, până când va fi numit un nou prefect în locul lui Ioan Sabo, numit recent de către Guvernul PDL şi demis acum de către Guvernul Ponta. Conform declaraţiilor lui Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin, în maximum două săptămâni va fi învestit şi un nou prefect, un tânăr social-democrat din Caransebeş, care va face o bună echipă cu Anton Paulescu, din Reşiţa.

Conform Protocolului USL, în judeţele în care pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean candidează un liberal, prefectul nominalizat va fi un membru PSD, şi invers.

Sonia BERGER