Bucoşniţa, capitala sportivă a Ţării Gugulanilor


În data de 12 august s-a desfășurat cea de a doua ediție a concursului sportiv „Gugu Trail Race&MTB” de la Bucoșnița, acţiune cu scop caritabil, participanții și susținătorii acestora făcând donații pentru membrii Asociației „Ajutorul Copiilor pentru viață” din Caransebeș, „Kinderhilfe”, care, la fel ca și anul trecut, din suma de bani strânsă vor beneficia de rechizite, dar şi de culegeri și alte materiale necesare elevilor în anul școlar viitor.

La această ediție a concursului au fost tot trei probe, una de mountain bike, 22 km, şi două de alergare, cros, 12 km, și semimaraton, 22 km. Proba de semimaraton poartă, de anul acesta, numele de „Cristian Nemeș”, în amintirea sportivului arădean care în 10 august ar fi împlinit 50 de ani şi care la prima ediție a participat la două dintre probele concursului, MTB și semimaraton.

În premieră, înainte de plecarea MTB în probă, au fost organizate două probe de alergare pentru copii (0-12 ani şi 12-16 ani), la care au participat copii din satele Petroșnița, Bucoșnița și din municipiul Caransebeș.

Dintre cei 73 de concurenți, cei mai mulți au fost semimaratoniștii, 23 la masculin și 7 la feminin, câștigătorul la această probă fiind, ca și anul trecut, Viktor Manoilă din Timișoara, cu timpul de 01:42:16.433, urmat de Iosif Viorel Doarvoaș și Cristian Dumea, la open, pe categorii de vârstă, Iosif Viorel Doarvoaș fiind câștigătorul la peste 35 de ani.

La feminin, câștigătoarea din acest an a probei de semimaraton open este Alina Preda, înregistrată cu 02:13:40.119, urmată de Cosmina Goia și Linda Moțoiu, Cosmina câștigând locul I și la categoria ei de vârstă.

Podiumul la proba de alergare cros a fost ocupat la open masculin de Nicu Ștefan Diaconu din Vulcan, urmat de Octav Ferche și Lucian Labă, iar la cros open feminin câștigătoare a fost Daniela Vasiloancă, urmată de Adina Ursu și Cristina Manoilă.

Pe categorii de vârstă, la 16-35 de ani, masculin, locul I i-a revenit tot lui Nicu Ștefan Diaconu, la feminin Cristinei Manoilă, din Timișoara, iar la categoria peste 35 de ani, masculin, Lucian Labă din Vulcan a ocupat primul loc, iar la feminin locul I a fost tot al Danielei Vasiloancă. Decanul de vârstă al acestei probe a fost sportivul Ioan-Vasile Ghiocel din Reșița, care la 63 de ani a dat o lecție de sănătate și voință multor tineri aflaţi pe margine.

Podiumul MTB la open masculin a fost ocupat de Ovidiu Pintican, locul I, urmat de mult mai tânărul caransebeșean Cristian Rogovan și de Alin Petru Covaciu, Cristian Rogovan câștigând detașat locul I la categoria lui de vârstă, 16-35 de ani, fiind urmat de colegul lui de club MTB Caransebeș, Cosmin Alex Dumitru, și de Robert Sîrbu din Bucoșnița. La proba de MTB feminin au participat doar 3 concurente, clasamentul fiind următorul: Lavinia Moraru, locul I, caransebeșeanca Elena Tania Pârvu locul al II-lea, locul III fiind ocupat de Mirela Căciulă.

La această ediție au participat mai mulți caransebeșeni, și acest fapt i-a bucurat pe organizatori, mai ales că, pe lângă promovarea sporturilor în zonă, Gugu Trail Race are un aspect caritabil. De altfel, la această ediție au participat sportivi din foarte multe zone ale țării, cei mai îndepărtați fiind din Baia Mare, Bucureşti și Constanța, pe lângă arădenii, timișorenii, reșițenii, lugojenii și toți cei veniți din județul Hunedoara cu drag, din nou, la acest concurs.

De ce am venit la Gugu Trail Race din nou? Îmi place cauza și cred că o să vin în fiecare an dacă se va organiza. Cauza este foarte importantă pentru mine când merg la un concurs, mai mult decât competiția în sine”, a declarat Viktor Manoilă, câștigător, și anul acesta, al probei de semimaraton.

Copiii din cadrul Asociației „K.H. – Ajutorul copiilor pentru viață” Caransebeș, împreună cu Mietta și Cosmin, mulțumesc tuturor celor ce ne-au putut ajuta cu donații, astfel încât copiii din cadrul asociației să aibă un start bun în noul an școlar! Felicitări încă o dată concurenților, de la mic la mare, să ne vedem cu bine la cât mai multe ediții și concursuri, multă sănătate și spor la antrenamente!”, a declarat Constantin Petruța-Iovanovici, organizator și promotor al concursului Gugu Trail Race&MTB.

Mulțumim și noi, s-a văzut strădania de a face cât mai mult și cât mai bine posibil, până și nominalizarea concurenţilor în momentul sosirii și acei fluturași cu timpii realizați mi s-au părut deosebite, ne bucurăm că am parcurs drumul de la Arad ca să ne simțim bine și să fim tratați cu atâta atenție”, ne-a spus şi Corina Dârlea, alergătoare.

Evenimentul sportiv și caritabil din Bucoșnița s-a finalizat cu o surpriză culinară din partea organizatorilor, toți cei prezenți la linia de sosire, sportivi, voluntari, suporteri, fiind poftiți la un delicios gulaș, mult mai fierbinte decât atmosfera mijlocului de august.

Organizatorii concursului au fost profesorii Constantin și Mietta Petruța-Iovanovici, Primăria Bucoşniţa și MTB Caransebeș, ajutaţi, pe tot parcursul perioadei de amenajare a traseelor de concurs și desfășurării concursului, de voluntarii de la MTB, Poliția rutieră, Salvamont Caransebeș, copiii voluntari de la „Kinderhilfe” Caransebeș, Asociația „Sim.Țim la fel” Caransebeș, Clubul Impact Vox Caransebeș şi Centrul de integrare Kolping Caransebeș. Sponsori au fost „Emiliano Vest” Caransebeş, „Digital Design” Caransebeş, „Medianet” Caransebeş, iar cronometrajul a fost asigurat de firma „Linia de sosire” din Timişoara.

Rezultatele concursului pot fi vizualizate pe: https://gugutrailrace.blogspot.ro/p/rezultate-gtr-mtb-2017.html

Mihaela PRAL