„Mulţumim Comisiei de Disciplină şi Etică pentru «cadourile» de Moş Crăciun!”


dorin micsa 3

Declară preşedintele lui FC Caransebeş 1913, Dorin Micşa, după ce clubul a fost sancţionat cu 52 de puncte

 

Miercuri, 16 decembrie, a avut loc o nouă şedinţă a Comisiei de Disciplină şi Etică din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, în care pe rol s-au aflat şi cauzele privind şapte jucători care au introdus memorii pentru plata unor drepturi băneşti datorate de FC Caransebeş, respectiv Constantin Stoica, George Cotigă, Adrian Pascal, Ciprian Dinu, Ionuţ Stancu, Marius Barbu şi Ovidiu Stoianof. Cu excepţia cazului lui Stoica, pentru toţi ceilalţi şase fotbalişti, CDE a luat decizia penalizării clubului gugulan cu câte două puncte, în total 12, care, adăugate precedentelor 40, îi duc pe caransebeşeni la un neverosimil -52 de puncte. Cum pe teren echipa bănăţeană a acumulat 13 puncte (4 victorii, o remiză şi 13 înfrângeri), fiind pe locul 13 al clasamentului Seriei a II-a a Ligii a II-a, ar însemna că, odată aplicate aceste sancţiuni, FC Caransebeş ar avea -39 de puncte, caz unic în istoria fotbalului românesc.

În această situaţie, am luat legătura cu Dorin Micşa, preşedintele clubului gugulan, care ne-a declarat: „Sunt indignat de faptul că la şedinţa din data de 16 decembrie a Comisiei de Disciplină şi Etică, doar dosarele clubului nostru au fost judecate şi li s-a dat un verdict. Curios, toate celelalte dosare aflate pe rol în şedinţa de miercuri au fost amânate pentru luna ianuarie 2016. Noi recunoaştem datoriile către jucătorii respectivi, am trimis de nenumărate ori întâmpinări şi cereri de amânare, pentru a putea rezolva situaţia financiară privind aceste litigii, dar nici măcar o dată ele nu au fost luate în considerare, ba, mai mult, am fost depunctaţi săptămână de săptămână. Dacă se doreşte mazilirea clubului nostru sau să fim daţi ca exemplu negativ pentru toate echipele din Liga a II-a, să ni se spună şi ne retragem! Federaţia a afirmat în repetate rânduri că ajută cluburile, însă în acest caz ni se dă în cap şi vom fi forţaţi să spunem pas sau să ne retragem în această iarnă. Noi vrem să plătim, însă, am spus-o de nenumărate ori, banii de la comunitate nu vin săptămânal, aşa cum vin sancţiunile de la Comisia de Disciplină. Mulţumim comisiilor FRF pentru «cadourile» pe care ni le oferă de Moş Crăciun şi tragem un semnal de alarmă că, din punctul nostru de vedere, acest regulament trebuie schimbat, pentru că, dacă azi, noi suntem în această situaţie, mâine, poimâine, şi alte cluburi ar putea împărtăşi soarta noastră”.

Datoria totală a clubului caransebeşean către jucătorii care au introdus memorii la FRF se ridică la aproximativ 150.000 de lei, ne-a mai spus Dorin Micşa.

Sorin ROGOZ