Minunile nu se întâmplă peste noapte


fc caransebes fc baia mare 3

FCM Baia Mare – FC Caransebes 4-0 (1-0)

Cu un nou director tehnic pe bancă, gugulanii au întâlnit miercuri, 25 noiembrie, în deplasare, în cadrul etapei a XV-a a Ligii a II-a, pe FCM Baia Mare, echipă cu pretenții la promovarea în primul eșalon fotbalistic al țării. Partida s-a desfășurat pe Stadionul „Viorel Mateianu”, pe un gazon greu, cu porțiuni mari de pământ.

Băimărenii au dominat partida, și în primul rând au încercat să șuteze de la distanță, tocmai datorită stării terenului, însă tirul lor nu a fost foarte precis. Prima ocazie importantă de gol i-a aparținut lui Pop, care, în minutul 25, a reluat pe lângă poartă, din careul caransebeșean, centrarea venită de la Codin, pentru ca, zece minute mai târziu, să fie rândul lui Sîrbu să irosească o bună ocazie de a înscrie, după o pasă venită de la Ignea, șutul său din vole, la colțul lung, trecând puțin pe lângă țintă.

Scorul a fost deschis în minutul 39, când Ignea a centrat în careul gugulan, unde erau Livan, Stelitano, Valaure și V. Pop, acesta din urmă  reluând din semifoarfecă în plasa porții lui Birăescu.

Singura fază periculoasă a oaspeților s-a consemnat în minutul 42, când veteranul Feneș a pătruns în careu, lateral-stânga, însă șutul său s-a dus pe lângă poartă.

Partea a doua a început fără Feneș în teren, el fiind schimbat de Dan Firițeanu, deoarece a acuzat oboseala acumulată în ultimele trei meciuri, pe care le-a jucat ca integralist, locul său în echipă fiind luat de Negoescu.

Gazdele și-au majorat avantajul în minutul 51, când, după un corner de pe stânga, R. Lupu a înscris cu capul din apropierea porții caransebeșene. Peste doar opt minute, internaționalul de tineret Balaure a reușit să ducă scorul la 3-0, cu un șut din afara careului. În minutul 85, gazdele au mai avut o bună oportunitate de a marca, atunci când Balaure i-a trimis pe stânga lui Pop, care a șutat la colțul lung, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Ultimul gol al meciului a fost marcat în minutul 86 de R. Lupu, din penalty, după un fault comis în careu de Cârstoiu, asupra lui Deac.

A fost acesta primul meci când echipa gugulană a fost condusă de pe banca tehnică de cunoscutul om de fotbal Dan Firițeanu, însă să nu uităm că acesta nu a făcut decât un singur antrenament înaintea meciului de la Baia Mare și nu putea face minuni peste noapte. Să mai spunem că, în minutul 78, Livan s-a accidentat la genunchi, fiind transportat la spital, el fiind înlocuit de Imbre.

FCM Baia Mare: Ormenișan, Străuț, Oltean, Ilie, R. Lupu, Ignea, Sîrbu (min 63, Munteanu), Păcurar (70, Giurgiu), Balaure, Codin (55, Deac), V. Pop. Antrenor, Dorin Toma.

FC Caransebeș 1913: Birăescu, Feneș (46, Negoescu), Răducu, Bogdanovici, M. Ion (73, Boldea), Săulescu, Cârstoiu, Livan (78, Imbre), S. Lupu, H. Bona, Stelitano. Antrenor, Dan Firițeanu.

A arbitrat  la centru Andrei Titii (Sibiu), asistat la cele două linii Daniel Ciocănea (Sibiu) și Iulian Szekely (Cluj-Napoca).

Sorin ROGOZ