9 milioane de euro, între Văliug şi Slatina-Timiş


Consilierii judeţeni din Caraş-Severin s-au întrunit joi, 19 iulie, în şedinţă ordinară, printre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi şi aprobate fiind şi cel cu privire la utilizarea excedentului bugetar al instituţiei, pentru lucrări la drumul ce leagă localitatea Văliug de Slatina-Timiş.

Acest drum este cea mai importantă investiţie în infrastructura judeţului, după reabilitarea drumului ce duce pe Muntele Mic, conform declaraţiei preşedintelui Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde.

Obiectivul este realizat, până în acest moment, în proporţie de 60 la sută. Din păcate, cele aproximativ 18 milioane de euro cu care ar trebui să fie realizate lucrările de către firma care a câştigat licitaţia nu sunt suficiente, iar autorităţile judeţene trebuie să facă suplimentări de fonduri.

Pentru a putea continua lucrările la Drumul Judeţean Văliug – Slatina-Timiş, consilierii din Caraş-Severin au hotărât să aloce 9 milioane lei din fondul de rezervă.

„Acest proiect a primit finanţare europeană, de circa 18 milioane de euro. Din nefericire, însă, modul în care a fost organizată licitaţia nu ne-a permis să accesăm toată suma pe care Uniunea Europeană a alocat-o pentru acest drum, de circa 32 de milioane de euro. Evident că vom termina acest drum şi vom găsi sursele de finanţare pentru a încheia lucrările la timp, adică la finele anului 2012”, a mai spus Sorin Frunzăverde.

Fondurile pentru Proiectul „Modernizarea DJ 582, Văliug – Slatina-Timiş, judeţul Caraş-Severin” au fost obţinute prin Programul Regional Operaţional 2007 – 2013.

Proiectul prevede reabilitarea a peste 36 km şi urmăreşte îmbunătăţirea accesului în zona turistică Semenic, precum şi valorificarea potenţialului turistic al zonei. Drumul care leagă localitatea Văliug de Slatina-Timiş le va permite turiştilor să ajungă mult mai uşor în staţiunea Crivaia, Staţiunea Trei Ape, pe Muntele Semenic sau la Gărâna, drumul fiind scurtat, în acest fel, cu peste 100 km.

Sonia BERGER