32 de şcoli, fără autorizaţie sanitarăMai sunt câteva zile până când clopoţelul va suna din nou, iar demersurile pentru ca anul școlar 2019-2020 să înceapă în condiții optime pentru toți școlarii sunt în toi. În acest sens, ministrul Educației Naționale, Daniel Breaz, și Ministrul Afacerilor Interne, Mihai Fifor, au avut săptămâna trecută o videoconferinţă cu factorii de decizie din toate judeţele.
„În județul Caraș-Severin avem 129 de unități de învățământ cu personalitate juridică, 399 de structuri clădiri, dintre acestea 32 unități nu au autorizația sanitară, dar au plan de conformare, două au probleme mai mari în două sate, celelalte sunt în diferite faze pe reabilitare cu finanțare prin PNDL 1, PNDL 2 și fonduri guvernamentale. Din punctul de vedere al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, avem 32 de unități, toate cu lucrări structurale, urmează ca după depunerea documentației să-și obțină și acestea autorizații de funcționare. Lucrările de igienizare au fost verificate și nu avem probleme nici în școli și nici în internate. În ceea ce priveşte microbuzele școlare, în Caraș-Severin avem 99, dintre care 64 sunt înmatriculate la școli și 35 la unităţi administrativ-teritoriale, s-au făcut verificări la ele, iar până în data de 6 septembrie absolut toate microbuzele şcolare vor fi verificate de angajații de la Inspectoratul de Poliție Județean”, a declarat prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, în cadrul videoconferinței.
Cursurile noului an şcolar 2019-2020 vor începe în data de 9 septembrie. Semestrul I va debuta în 9 septembrie şi se va încheia în 20 decembrie 2019, iar semestrul al II-lea va începe în data de 13 ianuarie şi se va încheia la 12 iunie 2020, cursurile fiind dispuse pe durata a 35 de săptămâni. (B. Meteş)