Caransebeșul, lider din minutul 89!


caransebes-lupac-1

Viitorul Caransebeș – Voința Lupac 1-0 (0-0)

 

            Stadionul Municipal din Parcul Teiuș a găzduit duminică, 9 octombrie, derby-ul etapei cu numărul 6 a Ligii a IV-a la fotbal, disputat între echipa locală, Viitorul Caransebeș, și una dintre cele mai puternice formații din acest eșalon, Voința Lupac, cea care a reprezentat, în urmă cu două campionate, județul Caraș-Severin la barajul de promovare în Liga a III-a. Înaintea acestui meci, ambele combatante aveau câte 12 puncte și un meci mai puțin disputat, în etapa a IV-a gugulanii neavând adversar, deoarece AD Mediam Mehadia nu s-a prezentat la meci și, conform unei decizii a Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, partida va fi reprogramată, iar oaspeții au stat, în aceeși rundă, conform țintarului Ligii a IV-a.

Pentru prima oară de la începutul acestui campionat, caransebeșenii au venit în număr mare la stadion, iar galeria „Magica Balta” şi-a făcut şi ea apariţia în tribună, încurajându-şi favoriţii pe tot parcursul celor 95 de minute ale jocului.

Primul sfert de oră al partidei s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, niciuna dintre formaţii nereuşind să-şi creeze măcar o jumătate de ocazie de gol. Prima fază importantă s-a consemnat abia în minutul 17, atunci când Străin a prins un şut frumos, de la 18 metri, la colţul lung al porţii caransebeşene, însă balonul a trecut la doar câţiva centimetri de bară.

După doar 3 minute, gazdele au avut ocazia să înscrie prin Neagu, care a profitat de o gafă a apărării adverse, a intrat în careu pe aripa stângă şi a şutat la colţul scurt, însă mingea s-a dus pe lângă poartă, în condiţiile în care Şandru era liber şi bine poziţionat la punctul de la 11 metri. Tot cei doi au fost protagoniştii fazei din minutul 37, când Șandru l-a angajat bine pe Neagu, dar acesta, de la 14 metri, a lovit greşit mingea, care a trecut pe lângă poartă.

În replică, oaspeţii au pus în pericol poarta gugulană în minutul 39, când, după un aut executat de pe partea stângă, mingea a ajuns la Mezin, iar acesta, din interiorul careului, a şutat pe jos, mingea scurgându-se agonizant în aut. Şi tot băieţii antrenaţi de Boşco Vişatovici puteau intra în avantaj la cabine, însă şutul excelent de la 18 metri, din minutul 44, al lui Târbăţ, a fost respins de Birăescu, care s-a întins şi a reuşit să devieze în corner, de lângă bară.

Echilibrul dintre cele două echipe s-a văzut clar şi din sărăcia fazelor de poartă, în partea a doua a meciului prima ocazie consemnându-se în minutul 55, când, după un corner de pe stânga bătut lung de Suru, Neagu a reluat cu capul în plasa laterală, în condiţiile în care la mijlocul terenului s-a făcut pur şi simplu risipă de efort.  În minutul 61, tânărul Buzan a mai pus o dată în pericol poarta oaspeţilor, centrarea sa înşelătoare, de pe dreapta, fiind respinsă în corner de deasupra transversalei, de către Toader.

Odată ce trecerea timpului, a devenit tot mai clar că băieţii lui Boşco Vişatovici nu au venit la egal la Caransebeş, ei făcând un presing deosebit de agresiv, care i-a incomodat vădit pe gugulani. De asemenea, la oaspeţi a ieşit în evidenţă şi omogenitatea echipei şi relaţiile de joc între componenţii formaţiei, care evoluează de multă vreme în aceeaşi formulă, toate acestea sporind spectaculozitatea partidei.

În minutul 68, gazdele au mai trecut o dată pe lângă deschiderea scorului, Suru pasându-i lui Neagu pe partea stângă, însă atacantul Caransebeşului a şutat, din careu, la colţul scurt, în plasa laterală. Acelaşi Neagu i-a dat emoţii lui Toader în minutul 70, atunci când a trimis un şut-centrare de pe stânga, de la 25 de metri, mingea ocolind milimetric vinclul porţii oaspeţilor. În minutul 77, a fost rândul lui Bona să-l pună în dificultate pe Toader, şutul său puternic, de la 22 de metri, fiind reţinut cu greutate, în doi timpi, de goal-keeper-ul Lupacului.

Oaspeţii nu s-au lăsat nici ei mai prejos şi, în minutul 86, Străin a prins un şut senzaţional de la 25 de metri lateral-stânga, mingea a zguduit transversala porţii apărate de Birăescu, a revenit în teren, însă, de la doar 10 metri, Ţicău nu a reuşit să înscrie, trimiţând pe lângă.

Nebunia pe Stadionul Municipal s-a declanşat în minutul 89, atunci când Bona l-a găsit cu o pasă excelentă în adâncime pe Negoescu, acesta a scăpat singur spre poarta oaspeţilor şi, de la 14 metri, l-a executat cu sânge rece pe Toader, aruncând în aer nu doar banca tehnică gugulană, ci şi pe cei aproximativ 300 de spectatori.

„Vreau să încep prin a mulțumi oamenilor care au venit azi la stadion, galeriei, acestor împătimiți dornici de fotbal, care au asistat la acest adevărat derby al județului. Am avut răbdare, ne-am mobilizat și am reușit să câștigăm aproape în minutul 90… Eu zic că, una peste alta, sunt din nou 3 puncte, dar adevărata noastră valoare nu este cea de astăzi, chiar dacă rezultatul ne e favorabil. Se vede, totuși, că am început târziu pregătirea, suntem încă la început de drum. Țin să felicit formația din Lupac, au jucat bine, se vede că e o echipă închegată, care a reprezentat județul la baraj, dar pe care astăzi, chiar dacă am fost dominați pe alocuri teritorial, am reușit s-o învingem. Repet, am avut răbdare, le-am spus băieților să nu se ducă peste adversar, să aștepte, și am reușit. Am obținut 3 puncte, suntem pe primul loc și, foarte important, suntem pe drumul cel bun. Ne așteaptă un meci la Muncitorul Reșița, greu la fel ca toate cele care vor urma, fiindcă toate echipele au să se mobilizeze, va fi de fapt o mobilizare generală, pentru că suntem singura formație neînvinsă în acest campionat. Jucăm doar la victorie, mergem la Muncitorul să obținem 3 puncte, iar până la sfârșitul turului să obținem punctajul maxim. Din iarnă, vom vedea ce va fi…”, a declarat după meci antrenorul caransebeşean Dan Doran.

Viitorul Caransebeş: Birăescu, Vătafu, Ov. Bălan, Gulea, Bona, Suru, Negoescu (min. 90+2, Drăgoi), Imbre (23, Buzan), Neagu (84, Văcărescu), Şandru (90, Dragomir), Arnăut; rezerve: Socaci, Gheorghescu. Antrenor, Dan Doran.

Voința Lupac: Toader, Cheda, Avramovici, Țundrea, Târbăț, Oncică, Mezin, Bărbulescu, Vucu (63, Țicău), Străin, Nicola;  rezerve: Popescu, Gliguță, Vișatovici, Pisoi, Pîrvu. Antrenor, Boșco Vișatovici.

Sorin ROGOZcaransebes-lupac-2