12.625 de pachete pentru ajutorarea persoanelor defavorizare, în judeţul Caraş-SeverinÎn perioada 21-25 aprilie, la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Caraș-Severin s-au livrat, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Caraș-Severin, pachetele cu alimente aferente Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, program al Uniunii Europene derulat de Guvernul României prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Numărul de pachete cu alimente distribuite la nivel de județ este de 12.625. Acestea conțin făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă de carne de vită, conservă de carne de porc, conservă de pateu din ficat de porc şi compot de fructe, ne-a informat Cancelaria Prefectului.
Beneficiarii finali sunt persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, precum și persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, definite conform OUG Nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, cu modificările și completările ulterioare.
Pachetele vor fi livrate beneficiarilor de primăria localităţii de domiciliu în termen de 45 de zile pentru persoanele care se încadrează în categoriile de venit minim garantat și alocaţie pentru susţinerea familiei și, în continuare, în termen de 15 zile calendaristice pentru celelalte categorii.
Geanina LUCA