1 Decembrie sportiv, la „C.D. Loga”


 

Asociaţia Sportivă „C.D. Loga” şi Direcţia pentru Tineret şi Sport Caraş-Severin au organizat prima ediţie a Cupei „1 Decembrie” la şah şi tenis de masă. Competiţia, desfăşurată la Liceul Pedagogic „C.D. Loga”, s-a bucurat de participarea a mai mult de 70 de elevi din clasele primare, gimnaziu şi liceu. Conform prof. Adrian Cocoş, coordonatorul proiectului, anul viitor se intenţionează extinderea competiţiei prin încheierea unor parteneriate cu Asociaţiile judeţene de şah şi tenis de masă. „Vrem să arătăm că şi în cadrul acestei şcoli poate să funcţioneze o secţie performantă, care să ridice probleme la nivelul competitiv al judeţului. Avem copii deosebit de talentaţi, isteţi, dezgheţaţi, care luptă să ajungă la o performanţă sportivă. Pe noi asta ne bucură, pentru că principalul nostru obiectiv este selecţia pentru Olimpiadele sportului şcolar”, a mai spus Cocoş.

Iată câştigătorii Cupei „1 Decembrie”: tenis de masă – locul I, gimnaziu băieţi, Timotei Gavrilovici; locul I. gimnaziu fete, Lidia Gavrilovici; locul I, liceu băieţi, Flavius Codreanu; locul I, liceu fete, Estera Gavrilovici; şah – locul I, gimnaziu băieţi, David Caftan; locul I, liceu băieţi, Cornel Belcotă; locul I, liceu fete, Ana Vulpeş. Să mai spunem că cel mai mic participant a fost Constantin Ştefan Benec, din clasa a II-a.

Unul dintre participanţi, Andrei Buligă, are 12 ani şi practică şahul pe calculator de când avea 5 ani. El recunoaşte că adversarul cel mai greu de învins este calculatorul, pentru că a ajuns să joace la cel mai avansat nivel. De altfel, Andrei pare să fie un copil cu extrem de multe calităţi. El mai practică atletismul, gimnastica acrobatică, tenisul de câmp şi urmează cursurile de pian la Şcoala de Muzică. Cu toate acestea, şi rezultatele lui la învăţătură sunt foarte bune.

Câştigătorii  Cupei „1 Decembrie” au primit diplome şi cupe din partea Direcţiei pentru Tineret şi Sport,  jocuri de şah şi mingi de tenis de masă, din partea Asociaţiei Sportive C.D. Loga.

Tiana MESNER