„Cerbii” pe pârtie, pe Muntele Mic


Staţiunea Muntele Mic a găzduit sâmbătă, 10 martie, cea de a IX-a ediţie a Cupei „Cerbul Muntele Mic” la schi şi snowboard, concurs la care s-au înscris 105 sportivi. Competiţia de schi alpin s-a desfăşurat pe grupe de vârstă, în timp de întrecerea de snowboard s-a desfăşurat în stil open. La băieţi, categoria până la 8 ani, învingător a fost Cristian Bălan. Dintre participanţii la categoria 8-11 ani, Alvin Cizmaş s-a dovedit a fi cel mai bun, iar Adrian Musteţea a câştigat competiţia destinată băieţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani. La rândul lui, Laurenţiu Dumulescu a câştigat locul I în competiţia destinată băieţilor cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, Cristian Brecica a învins la categoria 19-40 de ani, iar Lucian Borbil s-a dovedit a fi cel mai bun dintre participanţii la categoria peste 40 de ani.

Dintre fetiţele de până în 8 ani, s-a detaşat Alexandra Kato, categoria 8-11 ani i-a revenit Ioanei Ioaniţescu, Cristina Galescu a ocupat locul I la categoria 12-14 ani, iar Andreea Secoşan a câştigat concursul destinat fetelor cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani. Competiţia destinată sportivelor cu vârsta cuprinsă între 19 şi 40 de ani a fost câştigată de Nicoleta Poşircă, iar Tatiana Liulica s-a dovedit a fi cea mai bine pregătită dintre competitoarele cu vârste mai mari de 40 de ani.

Organizatorii au acordat două premii speciale, lui Vlad Paici, care la un an şi două luni este cel mai tânăr participant din toate ediţiile, şi lui Cornelius Viziru, cel mai vârstnic participant, de 69 de ani, profesor de educaţie fizică şi sport, pensionar de câţiva ani. După festivitatea de premiere, oficiată de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Costinel Ristache, şi viceprimarul municipiului Caransebeş, Ilie Iova, a fost inaugurată noua instalaţie de nocturnă pe pârtia Borlova. Prin urmare, pe Muntele Mic se va putea schia până la ore târzii din noapte, nu numai pe pârtia Nordica, aşa cum se întâmpla până acum. Administratorul pârtiei, Horaţiu Buna, ne-a declarat că la sfârşitul săptămânii se va putea schia pe nocturnă, gratuit, pe pârtia Borlova.

Ediţia a IX-a a a Cupei „Cerbul” la schi şi snowboard a fost organizată de Asociaţia Sportivă WMT, Asociaţia Salvamont Caransebeş, Academia Olimpică Română – Filiala Caraş-Severin şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Caraş-Severin. Ca de fiecare dată, Primăria Caransebeş a fost co-organizator al evenimentului, iar pentru desfăşurarea sa a alocat suma de 4.000 de lei, respectiv 50 la sută din bugetul fondului de premiere.

Tiana MESNER