Week-end cu foc şi vânt


Sfârşitul săptămânii trecute a fost unul foarte încărcat pentru pompierii militari, dar şi civili, din judeţul Caraş-Severin. Sâmbătă, 15 martie a.c., au fost înregistrate nu mai puţin de 17 intervenţii la incendii şi alte situaţii de urgenţă. Ca o ironie, cu toate atenţionările de vânt puternic, cele mai multe intervenţii ale pompierilor, în număr de nouă, au fost pentru stingerea focurilor de vegetaţie uscată. Din fericire, datorită intervenţiilor prompte, aceste incendii nu au adus pagube materiale, ne-a informat lt. Adriana Marghescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

Cel mai probabil din pricina coşurilor de fum necurăţate, tot la sfârşitul săptămânii trecute, într-un incendiu produs la un bloc de pe Strada Ardealului, din Caransebeş, a ars aproximativ 1 mp de acoperiş din lemn. Pompierii din localitate au limitat extinderea flăcărilor la toate cele opt apartamente ale imobilului.

Un alt incendiu s-a înregistrat la podul unei case din localitatea Băuţar, pagubele produse de foc ridicându-se la aproximativ 5.000 de lei. Intervenţia promptă a pompierilor militari ai Detaşamentului Caransebeş, sprijiniţi de SVSU Băuţar şi SVSU Oţelu Roşu, a limitat extinderea incendiului la întreaga casă şi la anexele acesteia, astfel că valoarea bunurilor salvate a fost estimată la aproximativ 12.000 de lei. De menţionat că la această intervenţie proprietarul imobilului nu a fost prezent la faţa locului şi nici nu a venit până la retragerea din dispozitiv a pompierilor, a mai spus lt. Adriana Marghescu.

Sâmbătă, 15 martie, pompierii militari ai Detaşamentului Caransebeş au mai degajat o bucată de aproximativ 70 mp de tablă care a fost luată de vânt de pe un bloc din localitate şi aruncată peste un autoturism parcat în faţa imobilului. Duminică, 16 martie, cadrele aceluiaşi Detaşament au degajat un copac căzut peste poarta de acces a unui imobil de pe Strada Libertăţii din municipiu.

Bogdan NAUM