Hala de lactate – pasul doi


În data de 13 octombrie, au început lucrările de extindere a clădirii care, atunci când va fi gata, va găzdui, printre altele, şi Hala de lactate din Piaţa agroalimentară din Caransebeş. Aceasta este cea de a doua etapă a realizării spaţiului unde comercianţii de produse lactate din zonă îşi vor putea vinde marfa în condiţii mult îmbunătăţite faţă de cele în care şi-o valorifică în momentul de faţă.

În prima fază, hala, având doar 70 mp, s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de producători – 80 în medie, dintre care 40 îşi vând permanent marfa aici –, astfel că s-a impus continuarea în regim de urgenţă a lucrărilor de extindere a spaţiului. Dacă prima etapă de realizare a costat 400.000 de lei (4 miliarde de lei vechi), valoarea lucrărilor de extindere, care se desfăşoară în prezent, se ridică la 820.000 de lei, bani proveniţi din autofinanţarea Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor”, suprafaţa fiind de 281 mp. Continuarea Halei de lactate va fi sub formă de „L”, urmând ca toate clădirile vechi, a căror structură nu mai rezistă la construirea unui etaj, să fie demolate. Lucrările de extindere, care au termen de realizare de un an, vor fi efectuate de o firmă din Buziaş, aceeaşi care au lucrat şi la prima etapă de construire a halei.

La etaj vor exista spaţii comerciale, întregul ansamblu urmând să fie dat în folosinţă anul viitor, cu prilejul Festivalului „Toamna la Gugulani”.

Bianca METEŞ