Voluntari de-o „şchioapă”


Pentru câteva zeci de copii preşcolari şi şcolari mici, ziua de 12 mai a fost marcată ca „Ziua curăţeniei“ oraşului lor, ei fiind prea mici ca să înţeleagă că a fost o zi naţională de curăţenie. Aşadar, Organizaţia pentru Strategii şi Programe de Dezvoltare din Caransebeş a ieşit pe teren, în acţiunea ,,Let’s do it, Romania!”, cu voluntari mici, însoţiţi de dascălii şi părinţii lor, continuând astfel programul de educare ecologică prin voluntariat la nivelul ciclului primar şi preprimary, iniţiat anul trecut prin „Ştafeta Ecologică”. Copii de 4-5 anişori, nu mai mari de 8, au strâns resturile aruncate de adulţii inconştienţi din Caransebeş în locuri în care ei, în mod normal, ar trebui să se joace şi să admire natura, nestingheriţi de gunoaie.

Este de apreciat efortul puilor de om care, alături de părinţii lor, învaţă de mici că omul sfinţeşte locul şi că faptele îl caracterizează pe om”, ne-a declarat preşedinta O.S.P.D. Caransebeş. „Mulţumim cadrelor didactice de la Grădiniţa PP 4, Liceul Pedagogic şi Şcoala Specială, fiindcă au înţeles că voluntariatul se face la orice vârstă”.

,,Puterea exemplului este un punct forte în educarea copiilor”, ne-a spus şi directoarea Grădiniţei P.P. 4, prof. Otilia Dinulică, „iar participarea părinţilor în activităţile cu caracter ecologic ne întăreşte convingerea că generaţia de mici voluntari va creşte cu un puternic spirit ecologic”.

Mariana IONESCU