Voleiul ţinteşte sus de tot


Aducerea la Caransebeş a lui Andrei Achimescu, Emil Lung, Cătălin Lele şi Ştefan Someşan s-a dovedit a fi un succes pentru echipa de băieţi a CS Volei Club „Banatul”. Aceste transferuri – a spus primarul municipiului, Marcel Vela – au dovedit că managementul clubului este bun şi există perspectiva ca, la încheierea campionatului Diviziei A2 Vest, echipa să joace în play-off, după care, dacă se va clasa pe o poziţie bună, să se lupte pentru promovarea în divizia superioară.

„Am reînnodat tradiţia voleiului în Caransebeş şi, evident, toţi suporterii, toţi cei îndrăgostiţi de acest frumos sport vor găsi în noua formulă de echipă suficiente soluţii pentru a fi mulţumiţi de spectacolul sportiv şi vor simţi o reală plăcere atunci când vor veni în sala de sport. Pe viitor, vom încerca să ajungem la o înţelegere cu patronatul şi conducerea Caromet-ului, pentru preluarea Sălii polivalente din Caransebeş, în vederea obţinerii licenţei de a evolua în divizia superioară. În cazul în care acest lucru nu va fi posibil, le vom face o bucurie prietenilor din Reşiţa, jucând la Sala polivalentă de acolo. În tot ceea ce depinde de noi, ca administraţie locală, respectiv finanţarea, conducerea clubului, managementul şi aducerea unor sportivi de performanţă din ţară sau din străinătate, pentru că am avut în evaluare şi sportivi din Macedonia, cred că ne-am făcut şi ne facem datoria”, a spus primarul Marcel Vela.

În etapa cu numărul XIII a Diviziei A2 Vest, băieţii de la CS Volei Club „Banatul” au jucat sâmbătă, 25 ianuarie, în deplasare, la Vartex CNMB Râmnicu Vâlcea. Meciul s-a încheiat cu victoria categorică a gugulanilor, cu scorul de 3-0, pe seturi 25-19, 25-19, 25-20. În etapa viitoare, programată sâmbătă, 1 februarie, elevii antrenorului Pavel Craia vor întâlni pe teren propriu echipa CS Avântul Torpi Târgu Mureş.

Voleibalistele de la CS „Banatul” Caransebeş au jucat sâmbătă, 25 ianuarie, pe teren propriu, cu CNE CSS II Baia Mare, într-un meci contând pentru etapa a VII-a a Diviziei A2 Vest. Caransebeşencele s-au impus în trei seturi, primele două câştigate la 14 şi la 15, în ultimul fiind conduse, dar revenind şi învingând cu 29-27. Fetele de la CS „Banatul”, care ocupă locul III în clasament, vor juca în etapa viitoare în deplasare, la CSM Adep Satu Mare.

Sorin ROGOZ