Viitorul Caransebeş, încă o victorie la scor, la Oraviţa


CS Oraviţa – ACS Viitorul 1913 Caransebeş 2-6 (0-2)

În etapa cu numărul 4 a Ligii a IV-a, desfăşurată sâmbătă, 23 septembrie, Viitorul Caransebeş a jucat în deplasare, la Oraviţa. În ciuda rezultatelor excelente obţinute în ultimele trei runde, gugulanii erau conştienţi că îi aşteaptă o partidă grea, formaţia orăviţeană dovedindu-se, mai întotdeauna, o nucă greu de spart, ba chiar sunt aşteptări ca băieţii antrenaţi de Ciprian Macovei să aibă un cuvânt de spus în privinţa viitoarei campioane a judeţului.

De altfel, gazdele şi-au şi trecut în cont prima ocazie, în minutul 4, atunci când Cîrdu a centrat de pe dreapta, iar Covaci a pus latul la 10 metri, însă balonul s-a dus puţin pe lângă poarta apărată de Birăescu.

Replica oaspeţilor nu a întârziat, şi după doar trei minute Neagu a centrat de pe stânga, lui Ciucur, aflat la 4 metri, lipsindu-i un vârf de gheată pentru a împinge mingea în poartă. Tot Neagu a fost şi autorul următoarei ratări, din minutul 16, când a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, obţinută de Jula, însă trasorul său a trecut puţin pe lângă stâlpul stâng al porţii lui Duma.

Un minut mai târziu, orăviţenii au solicitat penalty, în urma unei faze în care Cîrdu, lansat în adâncime, s-a ciocnit cu portarul gugulan în suprafaţa de pedeapsă, însă centralul Dorin Voina a sancţionat poziţia de ofsaid în care se afla atacantul gazdelor.

Primul gol al partidei s-a marcat în minutul 25, când Jula a făcut o cursă excelentă, de 40 de metri, plecând din propria jumătate de teren, a pătruns frontal, debarasându-se de toţi adversarii, a şutat puternic de la 14 metri, Duma a respins în lateral, iar Ciucur, pe fază, a reluat, de la 8 metri, balonul în plasă.

În minutul 29, orăviţenii au irosit ocazia de a egala, lovitura liberă de la 20 de metri, central, obţinută de Cîrdu, fiind trimisă peste poartă de Halas.

Oaspeţii şi-au mărit avantajul în minutul 37, în urma unei faze prelungite de atac purtate de Ciucur şi Neagu pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Jula, care a avansat şi a şutat sec din marginea careului, plasat, pe jos, stabilind astfel şi scorul pauzei.

Repriza a doua a început sub semnul aceluiaşi echilibru în care s-a desfăşurat şi prima parte a partidei. Gazdele au avut un plus de posesie şi o uşoară dominare, firească, deoarece, fiind tot timpul conduşi, s-au aflat în căutarea golului, însă a fost una acceptată de caransebeşeni, care s-au bazat, tactic, pe contraatacuri devastatoare, incursiuni care au şi avut urmări pe tabela de marcaj.

Gugulanii şi-au mărit avantajul în minutul 60, după o cursă de toată frumuseţea făcută de Ciucur pe partea dreaptă, acesta a centrat perfect în careu, iar Şandru, de la 6 metri, a trimis în dreapta lui Duma, ducând scorul la 0-3. Băieţii antrenaţi de Ion Bica mai puteau înscrie în minutul 67, însă centrarea de pe dreapta a aceluiaşi Ciucur a fost reluată cu capul de Neagu, peste poarta orăviţeană.

Gazdele au avut o ocazie de a reduce din handicap în minutul 72, când C-tin. Covaci a profitat de o eroare a apărării caransebeşene, însă, aflat la 18 metri, jucătorul orăviţean a alunecat în momentul şutului şi a trimis pe lângă poarta lui Birăescu.

Oaspeţii s-au desprins pe tabela de marcaj în minutul 74, după ce Ciucur a făcut din nou o cursă de toată frumuseţea pe aripa dreaptă, a centrat pe jos, pentru Dumitru, demarcat în careul orăviţean, însă Bătrânu a pus piciorul şi şi-a trimis mingea în propria poartă, nedându-i nicio şansă lui Duma să intervină.

În minutul 76, Ciucur a avut din nou una dintre incursiunile sale devastatoare pe dreapta şi, deşi talonat de Bătrânu şi de Frumosu, a intrat în careu şi, de la 12 metri, l-a executat pe Duma cu un şut la colţul lung, care a făcut ca tabela de marcaj să arate de 0-5.

Gazdele au redus din handicap în minutul 78, în urma unei faze în care Cîrdu i-a pasat în adâncime lui C-tin. Covaci, iar acesta l-a lobat pe Birăescu, ieşit în întâmpinare.

A fost 1-6 în minutul 84, Şandru profitând de o nesincronizare între Duma şi propriii fundaşi, recuperând balonul şi trimiţându-l, de la 14 metri, în poarta goală.

Scorul final a fost stabilit în minutul 85, atunci când gazdele au purtat o fază de atac pe aripa dreaptă, mingea a ajuns la C-tin. Covaci, care, din colţul careului, a expediat-o în plasa porţii gugulane.

„A fost un meci echilibrat, primul test adevărat, aş putea spune, atât pentru mine, cât şi pentru echipa pe care am preluat-o. A fost un joc fizic, până s-a înţeles despre ce e vorba şi am reuşit să ne aşezăm bine în teren, după care am preluat conducerea jocului şi, din acel moment, nu s-a mai pus problema învingătorului. Am consolidat un joc foarte bun de pase, un joc progresiv, cu răbdare, şi asta s-a văzut şi în rezultatul final. În etapa viitoare jucăm acasă cu Moldova Nouă, o echipă puternică, cu tradiţie, noi jucăm doar la victorie, meci de meci, încercând să-i bucurăm pe suporterii care vor fi în tribune, şi sperăm ca aceştia să vină în număr cât mai mare la stadion”, a spus după meci antrenorul caransebeşean Ion Bica.

CS Oraviţa: I. Duma, D. Preoteasa, N. Sârbu, F. Halas (min. 65, A. Burcuşel), S. Bacoi (58, N. Stanciu), C-tin. Covaci, C. Covaci (52, N. Gugu), B. Purea, B. Bătrânu, Gh. Frumosu, I. Cîrdu; rezerve: D. Sârbu, C. Chifa, A. Răţoi, C. Chiriac. Antrenor, Ciprian Macovei.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, A. Ţundrea, M. Mariţescu, Gh. Valuşescu (73, N. Imbre), G. Negrei (76, H. Bona), N. Jula, Al. Ciucur (84, C. Ţuţul), I. Feneş, Al. Dumitru, D. Şandru, A. Neagu (78, Al. Avramovici); rezervă: D. Socaci. Antrenor, Ion Bica.

A arbitrat la centru Dorin Voina (Reşiţa), asistat la cele două linii de Cristian Voina (Reşiţa) şi Sebastian Grecu (Bocşa).

Observator, Marius Popescu (Reşiţa).

Sorin ROGOZ