Viitorul Caransebeş a supravieţuit prin „cerşetoria dintre primar şi agenţii economici”



Situaţia financiară grea a Viitorului 1913 Caransebeş este cunoscută de iubitorii fotbalului din municipiu, ea datorându-se, în mare parte, faptului că administraţia locală nu mai are cadrul legal pentru a susţine echipa, din cauza unor datorii neachitate la timp de club.
Întrebat cum vede această problemă, Felix Borcean a calificat supravieţuirea echipei drept „cerşetorie între primar şi agenţii economici”. El a adăugat că, împreună cu antrenorul Ion Bica, a mers din poartă-n poartă şi a obţinut de la numeroase firme sume cu care a fost posibilă menţinerea în viaţă, pe întreg parcursul returului, a echipei în Liga a IV-a.
„E vorba de aproximativ 40.000 de lei, fiindcă, într-un an competiţional, ei ar avea nevoie de vreo 90.000 de lei, cam acesta este necesarul. Echipa nu moare, dar mi-aş dori ca, în cel mai scurt timp, să poată accesa acea finanţare nerambursabilă pe Legea 350, pentru că eu m-am săturat, nu sunt genul care să mă duc să mă milogesc încă un sezon pe la diverşi oameni”, a spus edilul.
Felix Borcean a adăugat că, atunci când se va înfiinţa Clubul Sportiv Municipal, problema se va rezolva într-o altă manieră, atunci administraţia locală având posibilitatea de a finanţa în mod direct clubul caransebeşean.
„Am şi promisiunea în acest sens a unor oameni de sport, cum e Cristian Dragomir, antrenor emerit şi cu încă numeroase relaţii la nivel guvernamental, de asemenea, a lui Adrian Cocoş, care mi-au adus tot felul de proiecte din alte comunităţi, exemple de înfiinţare a unor astfel de cluburi, şi, până în toamnă, sper să reuşim să înfiinţăm acest Club Sportiv Municipal”, a mai declarat Felix Borcean.
Sorin ROGOZ