La FC Caransebeş a sunat adunarea. Pentru promovare!


Luni, 13 ianuarie, după o vacanţă de o lună şi jumătate, fotbaliştii de la FC Caransebeş s-au prezentat la stadionul din Balta Sărată pentru primul antrenament din acest an. La apelul „principalului” Alin Artimon şi al „secundului” Sorin Gheju, au răspuns toţi cei 20 de jucători care compun acum lotul formaţiei gugulane, la ora 11, ora fixată pentru reunire, cu toţii fiind pe gazon, echipaţi în treninguri şi gata de a începe pregătirea fizică.

Din discuţiile purtate cu tehnicianul Alin Artimon, am înţeles că, în perioada de pauză, au părăsit echipa Eduard Zele, Nicu Bona şi Ion Feneş, ultimul găsindu-şi, deja, o formaţie la care să joace în continuare.

În ceea ce priveşte venirile, s-au alăturat echipei cinci jucători. „L-am adus pe Darius Haidău de la AFCM Reşiţa 2012 (Gloria), pentru postul de portar, apoi pe Dragoş Săulescu, de la Muncitorul-Voinţa Lupac, dar care este jucătorul «Pandurilor» Tg. Jiu, jucător sub 21 de ani, poate juca atât în banda dreaptă cât şi în cea stângă, acolo unde am căutat să dublăm plecarea lui Bona şi poziţiile lui Şandru şi Negoescu. Au mai venit în lot Cristian Poiană, un fotbalist care a jucat şi în Liga I, la Dinamo şi U Cluj, pe postul de al doilea vârf, mijlocaş ofensiv, cel de conducător de joc, din care a plecat Feneş, pe Cristian Ionescu, de la CSM Rm. Vâlcea, pe postul de fundaş-stânga, un fotbalist tânăr, sub 21 de ani, jucător care este definitiv al Caransebeşului, la fel ca şi Dragoş Săulescu, iar pentru postul de vârf – Cristian Fara (Mihalcea – n.r.), care a mai jucat pentru Reşiţa, la juniori la CFR Timişoara, în Liga a II-a, ultima oară la Naţional Sebiş. Nu ascund acest lucru, mai căutăm o soluţie pentru poziţia de vârf împins şi e posibil ca, în chiar aceste zile, să mai apară în lot un jucător bun, sub 21 de ani. Dar ţinta care ne-a rămas – fiindcă până acum ne-am făcut temele, ca să spun aşa – e găsirea încă unui vârf de atac, pentru că în rest ne-am acoperit acolo de unde au plecat jucători sau am căutat să echilibrăm concurenţa pe posturi”, ne-a spus Alin Artimon.

În ceea ce priveşte plecările de la echipă, tehnicianul gugulan le mulţumeşte celor trei – Zele, Bona şi Feneş – pentru aportul pe care l-au avut la jocul echipei, adăugând că Bebe Feneş a semnat deja cu Naţional Sebiş.

„În mod special, vreau să discut despre plecările lui Feneş şi a lui Bona, fiindcă sunt localnici şi subiectul poate naşte unele controverse. Ei sunt doi jucători cu o anumită vârstă, pe care nu pot să-mi permit să-i tratez ca pe nişte fotbalişti foarte tineri. Sunt doi fotbalişti care, dacă ar juca în primii 11 sau ar fi undeva între cei 13, 14 jucători ca soluţii, atunci ar fi fost normal să-i ţin şi clubul să se folosească de ei. Dar nu pot să-mi permit să-i ţin pe Bona sau pe Feneş încă un retur, mă refer din punct de vedere al respectului faţă de ei, cu statutul de a-i introduce 5, 10, 20 de minute, ori să joace titulari un meci la cinci jocuri. În zona în care a activat Feneş, în momentul de faţă am trei soluţii – Fuchs, Constantinescu şi Poiană –, din păcate el nereuşind să-şi câştige o poziţie clară pe post în turul campionatului. În zona în care juca Bona este golgeterul seriei, Negoescu, şi am adus doi jucători care pot activa acolo, pe Săulescu şi pe Ionescu, fotbalişti mai tineri şi probabil cu un potenţial mai mare pentru club, iar în cazul lui Zele, care a pierdut lupta pe final cu Firan, a fost normal să caut o soluţie peste Firan, nu peste Zele, şi în condiţiile acestea nu pot să ţin trei jucători pe un post. Aşadar, am gândit lucrurile cât se poate de practic, chiar dacă plecările dor, şi îmi asum aceste decizii, inclusiv venirea celor care au sosit la lot şi care a fost una calculată”, a mai spus Alin Artimon.

În continuare, până în data de 22 ianuarie, echipa va susţine un program de adaptare a organismului la efort, după care, între 23 ianuarie şi 1 februarie va urma o pregătire centralizată în Caransebeş, sub formă de cantonament, iar pentru luna următoare, conducerea tehnică a gândit un program intens de meciuri de verificare, în regim de două jocuri pe săptămână, miercurea şi sâmbăta, până cu o săptămână înainte de startul returului, respectiv 28 februarie, când se va disputa un singur meci.

Sper să gestionăm bine această perioadă de pregătire, să o fructificăm la maximum, să avem timpul necesar pentru a-i integra în echipă pe jucătorii noi, care au fost aduşi în ideea de a crea un plus de valoare şi de a echilibra anumite posturi, din dorinţa de a nu mai trece, în meciurile care au mai rămas din retur şi, probabil, în play-off, prin ce am trecut în turul campionatului, când am fost puşi în situaţia de a avea pe bancă 12 sau 13 jucători, dintre care doi, antrenori secunzi. Tot în această idee intenţionăm să păstrăm şi trei portari, pentru că ştiu ce am păţit opt etape cu un singur portar valid, atunci când s-a accidentat Cioloca, iar ceea ce creăm acum, bazele pe care le punem acum la echipă, să ne ducă la atingerea obiectivului final – promovarea în Liga a II-a, fiindcă, nu are rost să ne mai ascundem, acesta este obiectivul pe care atât finanţatorul principal, Primăria Caransebeş, prin persoana domnului Marcel Vela, cât şi cel de al doilea finanţator, Dan Alexa, precum şi antrenorii şi jucătorii şi-l doresc”, a mai spus „principalul” Alin Artimon.

Sorin ROGOZ