Şedinţă cu time-out la Consiliul Local CaransebeşŞedinţa Consiliului Local Caransebeş de vineri, 31 mai, a fost suspendată timp de o jumătate de oră de primarul Felix Borcean, după doar cinci minute de la începerea dezbaterilor. Edilul a luat această decizie ca urmare a discuţiilor iscate de neintroducerea pe ordinea de zi a unui proiect depus de social-democraţi, respectiv „Aprobarea PUD pentru Sală de evenimente şi împrejmuire teren”, obiectiv situat pe Calea Timişoarei, beneficiar fiind SC Magic Blue Palace SRL, cel care a reclamat aceasta fiind chiar patronul localului, Firuţ Rădoia, prezent în Aula „1 Decembrie 1918.
Acesta a reproşat faptul că aprobarea cererii sale se tărăgănează şi a solicitat introducerea proiectului peste ordinea de zi, astfel că, după ce primarul Felix Borcean s-a consultat cu angajaţii de la Compartimentul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, a decis ca în intervalul în care şedinţa e suspendată, aceştia să întocmească un raport la proiectul de hotărâre pe care să-l supună votului consilierilor. Şi, fiindcă salonul în cauză a fost deja ridicat, pe avizul favorabil consilierii din Comisia de specialitate 2 au ţinut să precizeze că respectivul raport era necesar pentru intrarea în legalitate a unei construcţii deja existente.
„Mi se pare absolut firesc ca un investitor, indiferent de ce partid este susţinut, să fie până la urmă sprijinit de Consiliul Local. Mă bucur că au înţeles asta şi consilierii locali şi că au votat proiectul în unanimitate, şi cred că a fost pentru prima dată când într-o şedinţă se votează toate punctele, şi cele aflate pe ordinea de zi, şi cele propuse peste ordinea de zi, fără nicio discuţie. Cursul evenimentelor îl vom vedea în lunile care urmează”, a spus după şedinţă Felix Borcean.
Sonia BERGER