Vestea cea bună


Ca răsăritul soarelui de primăvară, aşa este vestea cea bună. După prea mulţi nori, prea mult frig, prea multă ceaţă, soarele a luminat a verdeaţă. Natura a primit vestea cea bună, vestea unui nou început, a începutului de primăvară, a începutului de viaţă. Natura a primit binecuvântarea mugurilor. Focul mugurilor i-a adus fericirea împlinirii.

La începutul primăverii, pe data de 25 martie, creştinii sărbătoresc Buna Vestire. Creştinii primesc fericita veste a zămislirii Mântuitorului Iisus Hristos. Îngerul Gavril a fost trimis de către Dumnezeu „într-o cetate din Galileea, al cărui nume era Nazaret,/ Către o fecioară logodită cu un bărbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria.“ (Luca 1, 26-27). Fecioara Maria a primit a-l naşte pe Mântuitorul Iisus Hristos. Odată cu naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, omul a primit o nouă şansă, o nouă viaţă, mângâierea eternităţii.

Sărbătoarea Bunei Vestiri coincide cu începutul primăverii, al vieţii. Fiecare om a primit prin Iisus Hristos o nouă viaţă. Moartea a fost biruită de viaţă. Iarna vieţii a fost doborâtă de eterna primăvară.

Nicio veste nu poate să fie mai bună ca vestea Vieţii Adevărate, a Vieţii Veşnice prin Mântuitorul Iisus Hristos.

Pr. Ion TURNEA