Şcoala din Slatina-Timiş, Campioană Naţională!


Dacă, în 2016, Școala Gimnazială Slatina-Timiș  a ocupat locul 4 la nivel naţional în competiţia „Rugby Tag – Gimnaziu“, în 2017 locul 3, anul acesta elevii pregătiţi de prof. Adrian Neagu au să câștigat trofeul mult dorit, o performanță unică pentru această unitate de învăţământ, care a devenit, astfel, Campioană Naţională la Rugby-Mixt (fete şi băieţi). Performanţa a fost obţinută după participarea, în perioada 7-9 mai, la Finala pe ţară a acestei competiţii, găzduită de Complexul COSR de la Izvorani, la care au fost prezente opt echipe, câștigătoare ale fiecărei zone, respectiv Şcolile Gimnaziale Nr. 1 Traian (Bihor), Stăncuța (Brăila), Halciu (Brașov), Slatina-Timiş (Caraş-Severin), „Mihai Viteazu” Pucioasa (Dâmbovița), „George Coșbuc” Motru (Gorj), Nr. 1 Buftea (Ilfov), „M.C. Epureanu” Bârlad (Vaslui).

Cărăşenii au fost repartizaţi în grupa din care au mai făcut parte reprezentantele judeţelor Brașov, Ilfov şi Dâmbovița, ei câştigând toate meciurile din acest turneu, învingând cu 4-2 şcoala din Pucioasa, cu 4-3 pe cea din Halciu şi cu 5-4 pe cea din Buftea. În semifinală, elevii din Slatina-Timiş au trecut cu 5-4 de şcoala din Stăncuţa (Brăila), iar în finală s-au impus în faţa celor din Bârlad cu acelaşi scor, 5-4.

Iată și numele tinerilor campioni de la Școala Gimnazială Slatina-Timiș: Marian Babeu, Ana-Maria Banu, Marian Bunea, Ioan Bona, Alexandru Carîmb, Robert Gherghinescu, Vichente Marițescu, Orlando Muțiu, Valentin Paulescu, Edena Ghera, Loredana Cimponeru, Monica Oprea.

Sorin ROGOZ