Un egal cât două înfrângeri


FC Caransebeş – Muncitorul Reşiţa 1-1 (0-0)

Sâmbătă, 8 septembrie, s-a jucat ultima partidă a etapei a doua a Seriei a IV-a din Liga a III-a, între echipele FC Caransebeş şi Muncitorul Reşiţa, un meci aşteptat cu deosebit interes de iubitorii de fotbal din Caraş-Severin.

În primele minute, cele două combatante şi-au luat pulsul reciproc iar jucătorii şi-au reglat tirul, astfel că, în minutul 10, şutul reşiţeanului Vasiliu, din lovitură liberă de la 25 de metri, s-a dus peste poarta lui Cioloca, iar în minutul următor Văcărescu a tras de la 18 metri, însă Giurcanu a reţinut. Să mai spunem că în acelaşi registru s-au înscris şi şutul lui Zgăbei din minutul 12, din afara careului, care a trecut pe lângă poarta caransebeşeană, precum şi ocazia gugulanilor, din minutul 13, când Văcărescu a centrat de pe stânga, Staicu, aflat la 6 metri, a deviat, însă prea puţin, astfel că goal-keeper-ul reşiţean a prins cu siguranţă. Gazdele au mai avut o fază frumoasă în minutul 16, când, după o centrare a lui Văcărescu, mingea a ajuns în careu, Staicu s-a luptat cu Ţimbota, balonul a deviat până la Şandru, şutul acestuia, de la 16 metri, trecând pe lângă poarta apărată de Giurcanu.

În minutul 26, Şandru a pătruns pe dreapta şi a trimis o centrare şutată, paralel cu poarta reşiţeană, însă Staicu, cu tot efortul depus, nu a putut ajunge la minge. După doar două minute, a fost rândul oaspeţilor să-şi treacă în cont o ocazie, şutul lui Fara, de la 12 metri, după o cursă frumoasă pe partea dreaptă, fiind respins în corner de Cioloca.

Cea mai mare ocazie din prima repriză a aparţinut caransebeşenilor, şi s-a petrecut în minutul 32, atunci când, după un corner executat de Suru, de pe partea stângă, mingea a fost bâlbâită în careu, a ajuns la Bâldea, care a tras de la 14 metri, însă balonul a lovit stâlpul stâng al porţii apărate de Giurcanu.

În replică, reşiţenii au trecut şi ei pe lângă deschiderea scorului, un minut mai târziu, atunci când Micu a primit în careu, la 12 metri, însă Cioloca a ieşit, închizând unghiul, iar jucătorul oaspeţilor a tras puternic, dar puţin pe lângă poarta caransebeşeană.

Prima fază mai importantă a celei de a doua părţi a jocului a adus şi deschiderea scorului pe stadionul din Balta Sărată. În minutul 51, Staicu i-a pasat în careu lui Bârsan, Giurcanu a ieşit în întâmpinare, atacantul gugulan l-a driblat şi a trimis în poarta goală de la 9 metri, aducându-şi echipa în avantaj.

În minutul 54, nou-intratul Scărlătescu a pătruns pe dreapta, a centrat bine, însă lovitura de cap a lui Bârsan, de la 10 metri, a fost prinsă de portarul reşiţean.

Oaspeţii au replicat în minutul 59, atunci când Micu i-a pasat pe dreapta lui Fara, însă şutul acestuia, de la 12 metri, a fost reţinut de Cioloca.

Egalarea a venit în minutul 70, după o fază făcută de Anagor Ifeanji, care a pătruns pe dreapta, a centrat în careul gugulan, unde Firoiu l-a basculat pe Cârmaci, „centralul” partidei arătând fără ezitare punctul cu var. Penalty-ul a fost transformat cu siguranţă de Fara, care a trimis în stânga lui Cioloca.

Reşiţenii au rămas în zece oameni în minutul 82, când, după un fault asupra lui Staicu, Rarinca a văzut al doilea „galben”, după ce, cu numai două minute înainte, mai luase unul, pentru o intervenţie neregulamentară asupra aceluiaşi Staicu.

Caransebeşenii au mai avut o ocazie bună de a înscrie, în minutul 84, când, după un henţ comis de Beică în marginea careului, Bârsan a bătut o lovitură liberă din poziţie excelentă, însă Giurcanu a fost la post.

Şi, pentru ca totul să fie sub semnul egalităţii, în minutul 85 Firoiu a văzut şi el al doilea cartonaş galben, astfel încât ambele echipe au terminat meciul în zece oameni.

Mai multe despre meciul de sâmbătă puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului nostru, care va apărea pe piaţă joi, 13 septembrie.