Ultimul amical, întâiul pas greşit…


Scorilo-Autocatania, reprezentanta municipiului de pe Timiş şi Sebeş în Liga a III-a, a întâlnit vineri, 20 august, pe teren propriu, echipa ACS Recaş. Meciul a fost ultimul test de verificare înainte de startul, în 27 august, al ediţiei 2010-2011 al celui de al treilea eşalon valoric. Partida s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, scor 2-1, acesta fiind primul pas greşit pe care echipa caransebeşeană l-a făcut pe teren propriu în această vară. Pentru elevii antrenaţi de Sorin Costachi a înscris Neagu, în minutul 80. În prima etapă a Campionatului Ligii a III-a, Scorilo-Autocatania va întâlni vineri, 27 august, pe teren propriu, CS FC Timişoara SA II. (S. Rogoz)

Vineri, 20 august, reprezentanta municipiului de pe Timiş şi Sebeş în Liga a III-a, Scorilo-Autocatania, a întâlnit pe teren propriu, în ultima partidă de verificare înainte de startul, în 27 august, al ediţiei 2010-2011 al celui de al treilea eşalon valoric, pe ACS Recaş. Meciul s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, care au învins cu 2-1, aceasta fiind prima înfrângere suferită de echipa caransebeşeană pe teren propriu, în partidele amicale susţinute în această vară.

Valoric, cele două formaţii au fost sensibil egale, lucru ce s-a văzut pe întregul parcurs al meciului, fazele de poartă fiind rare, lupta desfăşurându-se, în cea mai mare parte a timpului, la mijlocul terenului. Iar dacă oaspeţii au avut o singură ocazie de a înscrie, în dreptul gazdelor putem trece două: şuturile lui Dăbuleanu, din minutele 15 şi 34, ambele din careu şi ambele prinse de portarul clubului din Recaş.

Şi după pauză, jocul s-a desfăşurat pe aceleaşi coordonate, respectiv o luptă surdă la mijlocul terenului şi lipsa fazelor de poartă. Cea mai mare ratare a celei de a doua reprize poate fi trecută în dreptul lui Şt. Bălan, care, în minutul 75, a prins un şut bun de pe partea dreaptă, la colţul lung, mingea trecând la câţiva centimetri de bară. Golul de 1-0 a venit după o greşeală a lui Vireag, care a pasat înapoi, balonul a fost interceptat de un atacant al oaspeţilor, care a trimis pe lângă portarul caransebeşean Vulpescu. Parcă ,,la compensare”, în minutul 80 şi Neagu a prins o minge în jumătatea adversă de teren, a pătruns în careu pe partea stângă şi a tras la colţul lung, învingându-l pe goal-keeper-ul oaspeţilor şi aducând astfel egalarea. Golul care a făcut în cele din urmă diferenţa a fost marcat în ultimul minut de joc, când, la un corner, mingea l-a lovit în picior pe un atacant al celor de la Recaş şi a intrat în poarta lui Vulpescu.

CS Scorilo-Autocatania: Vulpescu, Ionescu, Românu, Moga, R. Costachi, R. Dumitru, Feneş, Şt. Bălan, Văcărescu, Dăbuleanu, Bucure; au mai jucat: Vireag, Geneţ, Ispas, Pădean, Neagu, Boureanu. Antrenori, Sorin Costachi, Marius Dulca.

În prima etapă a ediţiei 2010-2011 a Ligii a III-a, Seria a V-a, Scorilo-Autocatania va întâlni pe teren propriu, pe stadionul din Balta Sărată, pe CS FC Timişoara SA II. Partida va avea loc vineri, 27 august, de la ora 18.

Sorin ROGOZ