Trei proiecte mari şi late la Constantin Daicoviciu


Primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeş, ne-a informat că, în viitorul apropiat, satele Căvăran, Maciova, Peştere şi Mâtnicu Mare se vor transforma în adevărate şantiere.

La finele anului trecut am semnat trei contracte de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Este vorba despre un proiect de modernizare de drumuri vicinale, în lungime de 9,3 kilometri, alimentarea cu apă în satele Căvăran, Maciova, Peştere şi Mâtnicu Mare, şi introducerea reţelelor de canalizare, cu staţie de epurare, tot în Căvăran, Maciova, Peştere şi Mâtnicu Mare. Pentru proiectul de modernizare a drumurilor vicinale am finalizat procedurile de licitaţie şi am reuşit, până la această dată, să semnăm şi contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru proiectare şi execuţie, şi credem că lucrările vor demara până la finalul acestui an. Pentru proiectul de alimentare cu apă, suntem în derulare cu procedurile de atribuire a contractului, şi cred că, în câteva săptămâni, vom semna şi contractul de proiectare şi execuţie pentru realizarea obiectivului. La canalizare, suntem în faza de aprobare a documentaţiilor transmise pe SEAP“, a spus Daniel Boambeş. 

Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la aproape cinci milioane de euro, cea mai mare parte din sumă, de 2,5 milioane de euro, urmând să fie alocată de Ministerul Dezvoltării pentru canalizare.

Mai avem depuse două proiecte la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Unul are în vedere amenajarea unei baze sportive în satul Prisaca, unde avem echipă de fotbal, iar cel de-al doilea vizează modernizarea a 9 kilometri de străzi comunale, care sunt, să spunem aşa, restante din totalul celor 28 de kilometri existenţi la nivelul comunei. După ce vom reuşi să modernizăm şi aceşti 9 kilometri, atunci vom putea vorbi despre o reţea stradală bine pusă la punct în comuna noastră“, a mai spus edilul.

Mădălina DOMAN