Trei cadre medicale de la spitalul din Caransebeş, infectate cu COVID-19 1Într-o conferinţă de presă susţinută vineri, 10 aprilie, managerul Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş, Adrian Cican, a făcut cunoscut faptul că aici au fost depistate pozitiv, respectiv că sunt infectate cu COVID-19, trei cadre medicale. Este vorba despre o asistentă şi o infirmieră de la Secţia Anestezie Terapie Intensivă, şi o infirmieră de la Secţia Neurologie.
„În acest moment avem 18 pacienţi confirmaţi cu COVID-19, trei suspecţi şi un vindecat. Dintre cei confirmaţi, trei pacienţi sunt la Secţia Boli Infecţioase, zece la Pneumologie, patru la Pediatrie şi unul la Ginecologie. În ceea ce priveşte suspecţii, ei sunt câte unul la fiecare dintre secţiile Boli Infecţioase, Interne şi Cardiologie. Măsurile pe care le-am luat aseară şi azi noapte, imediat după ce am aflat şi ni s-au transmis buletinele de analize, au fost următoarele: am convocat de urgenţă medicii şefi de secţie de pe linia întâi, respectiv Compartimentul Primiri Urgenţe, Boli Infecţioase, Pneumologie, ATI, apoi Comitetul director, precum şi alţi medici care sunt implicaţi în deciziile noastre şi care ne ajută, vorbesc de medicul epidemiolog, care este extrem de important în această ecuaţie. Imediat a început ancheta epidemiologică efectuată de medicul Adrian Struţ, în acelaşi timp cei doi pacienţi care se aflau la Terapie Intensivă, dar care nu erau intubaţi, au fost mutaţi în altă secţie, la fel şi cei doi pacienţi de la Neurologie, după care imediat am trecut la dezinfecţia acestor două secţii. Nu am întrerupt activitatea decât astă-noapte, iar azi-dimineaţă am reluat-o”, a spus Adrian Cican.
Managerul spitalului a comunicat şi o veste mai bună, declarând că ancheta care se desfăşoară în continuare nu a constatat contacţi direcţi ai cadrelor medicale care să îndeplinească definiţia de caz, în schimb se efectuează o anchetă epidemiologică în cadrul familiilor, medicul de specialitate încercând să stabilească cercul cu care acestea au avut contact.
Tot personalul medical din cele două secţii este monitorizat zilnic, la intrarea şi la ieşirea din tură, tocmai pentru a limita extinderea infecţiei, a mai adăugat Adrian Cican.
Sonia BERGER


Un gând despre “Trei cadre medicale de la spitalul din Caransebeş, infectate cu COVID-19

Comentariile sunt închise.