Teste antigen mai ieftine pentru membrii de sindicat de la spitalul din CaransebeşRecent, conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş a luat decizia de a efectua teste rapide antigen pentru depistarea SARS-Cov-2, la preţul de 70 de lei, pentru toate persoanele care doresc testarea, rezultatul urmând să fie comunicat în maximum 30 de minute.
Faţă de această hotărâre, liderul Sindicatului „Solidaritatea” din unitatea medicală caransebeşeană, Marius Posipal, ne-a trimis la redacţie un punct de vedere.
„Ţinând cont de situația actuală și de presiunile care se fac pentru ca cei din Sănătate să se vaccineze sau vor suporta costul testării periodice, Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş vrea să facă profit din asta, și încă unul bunicel. Comparativ cu o clinică privată, prețul este mult mai mare la unitatea medicală. Bineînţeles, conducerea spitalului are dreptul să pună ce preț vrea, dar dacă s-ar gândi la angajați ar face ceva în sprijinul acestora. Costul în farmacie al unui test este de 24 de lei, de unde rezultă că mâna de lucru o plătim cu aproape 50 de lei per test la spital. Consider că se poate face un preț mult mai bun, atât pentru angajaţii spitalului, cât și pentru cetățenii acestui oraș. Spitalul are ca principal rol ajutorul și sprijinul pe care trebuie să le acorde oamenilor și comunităţii.
Sindicatul Solidaritatea Sanitară Caraş-Severin vine în sprijinul membrilor săi și oferă, prin contractul de colaborare încheiat cu Clinica Sante – Punct de Lucru Caransebeş, un preț mai mic cu 12 la sută, respectiv de doar 48 de lei pentru un test, și ne gândim ca, în cazul în care va fi nevoie, să suportăm integral aceste cheltuieli, dar asta rămâne să stabilim în ședințele ce vor urma”.
Bianca METEŞ