Târg de mărţişoare la muzeu


Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, organizează în perioada 25 februarie – 1 martie cea de a V-a ediţie a Târgului Mărţişorului. Întreaga manifestare se derulează cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Târgul are loc în incinta Muzeului caransebeşean, unde se comercializează mărţişoare şi cadouri confecţionate manual de producători din diverse părţi ale ţării. Aceştia folosesc ca sursă de inspiraţie lumea şi mitologia ţărănească.

Sunt expuse spre vânzare mărţişoare tradiţionale, gablonţuri, cadouri deosebite, felicitări şi aranjamente florale. Târgul de Mărţişor, care este deschis până în 1 martie, le oferă cărăşenilor posibilitatea de a cumpăra obiecte de decor frumoase, mărţişoare clasice, cadouri potrivite pentru prima zi de primăvară din acest an.

Scopul evenimentului îl reprezintă promovarea valorilor şi tradiţiilor româneşti în ceea ce priveşte simbolul mărţişorului, de la originea lui, până la formele cunoscute din zilele noastre.

Manifestarea, dedicată publicului larg, este deschisă între orele 10-18. Intrarea este liberă.

Bianca METEŞ