,,Tânăra Domnişoară”, la un… gol în urma ,,Bătrânei Doamne”


Noua echipă care va reprezenta municipiul de pe Timiş şi Sebeş în Liga a III-a, CS Scorilo-Autocatania, a susţinut în ultima săptămână câteva meciuri amicale, în care tehnicianul Sorin Costachi a testat lotul pe care îl are la dispoziţie cu nici trei săptămâni înainte de începerea campionatului. În primul joc, disputat acasă joi, 29 iulie, caransebeşenii au învins cu 2-1 formaţia Minerul Mătăsari, prin golurile lui Ionescu şi Frenţ, în cea de a doua partidă, de sâmbătă, 31 iulie, pierzând în deplasare la UTA Arad, cu scorul de 4-3, goluri Neagu, Boureanu şi Ispas. (S. Rogoz)

În ultima săptămână, echipa care va reprezenta municipiul de pe Timiş şi Sebeş în Liga a III-a la fotbal, respectiv CS Scorilo-Autocatania, a susţinut câteva meciuri de verificare, în vederea abordării, în condiţii optime, a ediţiei 2010-2011 a campionatului, ce va debuta în a doua jumătate a acestei luni. Astfel, joi, 29 iulie, de la ora 17.30, caransebeşenii au întâlnit acasă, pe terenul ,,1 Mai”, pe Minerul Mătăsari, formaţie ce evoluează în cel de al treilea eşalon valoric, în care băieţii antrenaţi de Sorin Costachi tocmai au promovat. Meciul s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-1, pentru caransebeşeni marcând Ionescu, în minutul 41, şi Frenţ, în minutul 70. Partida a fost dominată de Scorilo-Autocatania, oaspeţii având într-un fel circumstanţe atenuante, având în vedere că au venit la meci direct din cantonamentul pe care îl efectuau la Băile Herculane. Ei au mai echilibrat cât de cât jocul în partea a doua, atunci când antrenorul gazdelor, Sorin Costachi, a făcut unele schimbări, introducând pe teren garnitura tânără a formaţiei sale. CS Scorilo-Autocatania a jucat cu Laitin (min. 46, Vulpescu), Ţimbota, M. Bălan (min. 50, Vireag), R. Costachi, Geneţ (min. 70, Lepa), Ionescu (min. 55, Frenţ), Filimon (min. 55, Feneş), R. Dumitru (min. 65, Dovlete), Bucure (min. 65, Ispas), Tică (min. 35, Neagu), Văcărescu (min. 60, Boureanu).

În cel de al doilea meci, disputat sâmbătă, 31 iulie, CS Scorilo-Autocatania a întâlnit în deplasare pe UTA Arad, echipă ce evoluează în cel de al doilea eşalon valoric al ţării. Partida s-a încheiat cu scorul de 4-3 pentru gazde, la pauză acestea conducând cu 2-1. Primul gol a căzut în minutul 19, când Bozian a pătruns pe partea dreaptă, a centrat dintr-o poziţie aproape imposibilă, iar Roman, venit singur de pe stânga, a finalizat din apropierea porţii. Caransebeşenii puteau egala patru minute mai târziu, la un corner de pe dreapta executat de Bucure, Ţundrea, de la numai 5 metri, trimiţând mingea în picioarele portarului Smaranda. În cele din urmă, oaspeţii aveau să egaleze în minutul 37, când, după un şut executat de Bucure, mingea a ajuns la R. Dumitru, acesta a centrat în careu, iar Neagu, aflat puţin lateral-dreapta, a introdus mingea în poartă, cu toată opoziţia lui Smaranda. În minutul 39, portarul oaspeţilor a avut o intervenţie spectaculoasă, scoţând din vinclu mingea trimisă din lovitură liberă de Roman. Scorul primei reprize a fost stabilit de Gâlcă, în minutul 41, când a speculat o nesincronizare între fundaşii centrali caransebeşeni, înscriind cu un lob peste Vulpescu.

Elevii lui Sorin Costachi şi Marius Dulca au egalat în minutul 68, când Frenţ, scăpat la limita ofsaidului, a centrat în careu, iar Boureanu, aflat sub presiunea fundaşilor adverşi, a reuşit totuşi să marcheze în poarta lui Smaranda. ,,Bătrâna Doamnă” a trecut din nou în avantaj în minutul 75, când, după o acţiune personală, Ţundrea, intrat în partea secundă, a trimis mingea în plasă pe sub Laitin, care, din minutul 65, a luat locul lui Vulpescu între buturile caransebeşene. Golul de 4-2 a fost rezultatul unei întâmplări nefericite, în minutul 78 balonul centrat în careul oaspeţilor lovindu-l pe Moga şi din acesta intrând în poartă. Scorul final a fost stabilit în minutul 84, de Ispas, care, proaspăt intrat în joc, a fentat doi adversari, a intrat în careu şi, cu o execuţie de toată frumuseţea, l-a învins pe goal-keeper-ul arădean.

UTA: Smaranda, Polgar, Moţ, Bumbac, Botiş, Gâlcă, Muţulescu, Bozian, Roman, Steop, Bisorca.

Scorilo-Autocatania: Vulpescu (min. 65, Laitin, min. 80, Socaci), Ţimbota, R. Costachi, Românu (min. 8, Ţundrea), Geneţ, Bucure (min. 65, M. Bălan), Filimon (min. 70, Ionescu), R. Dumitru (min. 60, Frenţ), Feneş, Neagu (min. 70, Moga), Văcărescu (min. 52, Boureanu).

Marţi, 3 august, CS Scorilo-Autocatania Caransebeş a întâlnit, în deplasare, formaţia Poli II Timişoara, partida încheindu-se cu scorul de X-X în favoarea……………………

Sorin ROGOZ