,,Străzi verzi, oraşe sănătoase”, la Primărie


În această perioadă, la Caransebeş continuă proiectele de mediu în vederea asigurării unei dezvoltări durabile. Tânărul Roberto Micşa a iniţiat recent proiectul intitulat „Străzi verzi, oraşe sănătoase”, care a fost propus pentru o finanţare în valoare de 5.000 de euro în cadrul Programului „Ţara lui Andrei”. Este vorba despre un concurs de proiecte on-line, al cărui câştigător va fi desemnat la începutul lunii februarie, în funcţie de numărul voturilor obţinute.

Prin proiectul ce vizează municipiul Caransebeş se intenţionează rezolvarea stării precare a unor aliniamente stradale, precum strada Nicolae Bălcescu, deteriorată ca urmare a numeroaselor lucrări de reabilitare a părţii carosabile. Aici vor fi plantate specii de arbori ornamentali rezistenţi la poluare şi va fi îmbunătăţit solul degradat prin înlocuirea acestuia cu sol fertil. În această idee, la Primăria din urbea de pe Timiş şi Sebeş a fost organizată o acţiune de popularizare a proiectului, la care au fost invitaţi să participe reprezentanţii tuturor instituţilor de învăţământ preuniversitar din municipiu.

De adăugat şi faptul că ,,Ţara lui Andrei” este primul program de responsabilitate socială care permite unui număr nelimitat de oameni să interacţioneze, să comunice, să se informeze şi, mai ales, să schimbe în mod concret lumea în care trăiesc.

Liviu DINU