Spitalul din Caransebeş, resuscitat în ultima clipă


La fel ca mai toate unităţile sanitare din judeţ, şi Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş s-a confruntat cu o serie de probleme de ordin financiar. Rezolvarea acestora a venit recent, după ce Casa de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin a suplimentat numărul de cazuri care pot fi tratate aici.

Conform declaraţiilor managerului spitalului, Horea Radu, acest număr, stabilit în momentul semnării contractului, extrem de mic în opinia sa, a fost suplimentat, în aşa fel încât unitatea caransebeşeană să poată fi recompensată de Casa de Asigurări de Sănătate pentru numărul de pacienţi care pot fi trataţi aici în mod normal şi pentru care a fost făcut contractul, respectiv 1.000 de cazuri.

Horea Radu a mai adăugat că pentru lunile noiembrie şi decembrie, contractul încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin prevede tratarea unui număr infim de cazuri, adică 20, respectiv 12, chiar dacă în acest spital se tratează aproximativ 1.000 de pacienţi în fiecare lună. „Contractul pe care l-am semnat în primăvară a fost unul restrictiv, ba pentru ultimele luni a fost chiar unul aberant, cu care nu puteam să supravieţuim. Ce va mai fi în noiembrie şi decembrie, vom vedea. Speranţe avem”, a mai spus managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş.

Mădălina DOMAN