Spectacol caritabil la reşedinţa episcopală din Caransebeş


Joi, 3 martie, la reşedinţa episcopală din Caransebeş, în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a avut loc spectacolul caritabil „Şapte Păcate”. Manifestarea a fost organizată de membrii Centrului de Voluntariat al Episcopiei Caransebeşului, din cadrul Sectorului social-misionar, alături de elevi din şcolile caransebeşene, sub coordonarea prof. Petrişor Rada şi a prof. Sanda Bistrean.

Spectacolul intitulat „Şapte Păcate” este o culegere de zece scenete, care vorbesc despre păcate şi greşeli mărunte cotidiene, ce au o pondere mare în viaţa creştinului de astăzi. La manifestare a participat Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, preoţi, precum şi numeroşi copii şi tineri. La final, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a acordat acte de cinstire voluntarilor şi profesorilor ce şi-au dat concursul la realizarea acestui spectacol.

Menirea acestei acţiuni a fost strângerea de fonduri pentru susţinerea activităţii sociale la Complexul de servicii sociale „Sf. Vasile cel Mare” din Caransebeş. Alături de numărul mare de tineri prezenţi, la spectacol au participat şi conducători de instituţii şi alţi binefăcători din municipiul de pe Timiş şi Sebeş, care şi-au manifestat dorinţa de a sprijini activităţile social-filantropice ale Eparhiei Caransebeşului.

Despre această manifestare ne-a vorbit părintele Călin Ianchiş, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeşului: „Evenimentul desfăşurat în sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului vizează atât aspectul cultural, cât şi aspectul social-filantropic din Episcopia Caransebeşului. Astfel, este vorba despre un teatru, <<Şapte Păcate>>, pus în scenă în întregime de către membrii Centrului de voluntariat al Episcopiei Caransebeşului. Profesori şi elevi din şcolile municipiului Caransebeş, împreună, au contribuit ca acest spectacol să fie o reuşită. Fondurile care s-au colectat aici sunt destinate în întregime copiilor din Centrul de zi pentru mamă şi copil din cadrul Complexului de servicii sociale <<Sfântul Vasile cel Mare>> al Episcopiei Caransebeşului. Nu suntem la prima acţiune de acest fel, acţiunile noastre voluntariale şi caritative debutând în luna decembrie a anului 2010, când o astfel de activitate a oferit participanţilor un crâmpei din întâmplările atât de frumos consemnate în tradiţie despre drumul magilor la ieslea din Betleem, iar copiii Centrului de zi au fost răsplătiţi cu dotări noi în bucătăria Centrului, prin bunăvoinţa şi generozitatea participanţilor. Iată, astăzi, din nou, copii de la Centru se vor putea bucura de bunăvoinţa şi generozitatea celor care, după ce au gustat din piesa pusă în scenă de voluntari, şi-au deschis sufletele pentru ai bucura şi pe cei mici, pe care noi îi îngrijim în Centrul de zi”.

De asemenea, prof. Petrişor Rada ne-a mărturisit: „Prin această acţiune am dorit să ajutăm copiii de la Centrul de zi Mama şi Copilul. Spectacolul a fost realizat de un grup de 18 voluntari, în regia mea şi a prof. Sanda Bistrean, şi a avut ca scop sensibilizarea opiniei publice din oraşul Caransebeş, în a veni în ajutorul copiilor aflaţi în dificultate şi, totodată, să aducem un plus la acţiunile culturale ale oraşului. Fiind la a doua acţiune de acest gen, ne propunem ca şi pe mai departe să atragem şi alţi tineri talentaţi, să sensibilizăm mai multă lume şi să realizăm acţiuni de mai mare amploare.”

O acţiune similară se va desfăşura în Postul Mare, când, în organizarea Episcopiei Caransebeşului, prin Sectorul social-filantropic, şi a Centrului de voluntariat va fi prezentată credincioşilor piesa de teatru creştin „Drumul Crucii”.