Slatina-Timiş face poartă-n casă cu MagicaACS 2017 Slatina-Timiş – Magica Caransebeş 6-4 (4-1)
În etapa cu numărul 4 a Ligii a IV-a, Zona Caransebeş, ACS 2017 Slatina-Timiş a jucat duminică, 29 septembrie, pe teren propriu, cu Magica din municipiu, partida fiind una extrem de disputată şi având de toate, de la faze spectaculoase, până la ratări şi nervi întinşi la maximum.
Gazdele au deschis scorul în minutul 6, după ce Isac a centrat pe jos de pe partea stângă, iar Linţu, aflat la 8 metri de poartă şi singur cu Prisăcean, a trimis pe jos, plasat, fără speranţe pentru goal-keeper-ul caransebeşean. După doar două minute, Neagu putea majora avantajul echipei sale, însă şutul său de pe aripa stângă, de la 14 metri, la colţul lung, a fost respins cu piciorul de Prisăcean, în corner. Acelaşi Neagu a mai trecut pe lângă gol în minutul 15, când, scăpat din marcaj, a avansat singur spre poarta adversă, însă şutul său din marginea careului a trecut razant cu transversala.
Gazdele au marcat totuşi în minutul 18, când Isac a profitat de o neatenţie a fundaşilor caransebeşeni, a recuperat mingea şi, deşi singur cu portarul, a pasat lateral, la Linţu, care a trimis balonul în poarta goală.
În minutul următor s-a făcut 3-0, după ce Mitru a dejucat pasul la ofsaid făcut de apărarea caransebeşeană şi, rămas singur cu Prisăcean, a şutat plasat din marginea careului, fără şanse pentru portarul oaspeţilor.
Golul cu numărul 4 al gazdelor, înscris în minutul 27, a fost şi mai spectaculos decât cel de dinainte, Moise Belciu trimiţând în vinclu o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, balonul, deşi atins cu vârful degetelor de Prisăcean, oprindu-se în plasa porţii sale.
Portarul caransebeşean a intervenit însă bine în minutul 29, respingând în corner şutul sănătos, de la 18 metri, expediat de Neagu.
Oaspeţii au tras şi ei pe spaţiul porţii în minutul 37, când Simescu a expediat un şut de la 20 de metri, însă Marian Belciu a fost la post şi a reţinut balonul.
Caransebeşenii au redus din handicap în minutul 40, când Simescu l-a angajat în adâncime pe Birtea, acesta a avansat şi, deşi talonat de Radu, a reuşit să înscrie cu un şut de la 14 metri. Ultima fază importantă a primei reprize a aparţinut tot celor de la Magica, în minutul 43 Badescu expediind un şut de la 20 de metri care a ocolit cu puţin vinclul stâng al porţii gazdelor.
Partea a doua a început cu o ocazie a oaspeţilor, în minutul 50 Dovlete şutând înalt şi puternic de la centrul terenului, balonul a căpătat o traiectorie înşelătoare, însă Belciu a reuşit să reţină în doi timpi.
Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 58, după ce Oprea a centrat de pe dreapta, nou-intratul între buturi Melenciuc a respins, iar Isac a împins balonul în poarta caransebeşeană.
În minutul 66, Neagu a făcut 6-1, după ce a pătruns pe partea stângă, l-a driblat pe Melenciuc şi a trimis cu latul în poarta goală.
Caransebeşenii au ieşit mai curajos la joc, iar în minutul 69 Ştefaroi şi Godian au şutat succesiv la poarta adversă, însă Belciu s-a opus de fiecare dată.
Două minute mai târziu, Maria-Mare a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă, centralul Răzvan Toader a arătat punctul cu var, iar Ristache a înscris în stânga portarului, făcând ca tabela să arate 6-2.
Oaspeţii au mai înscris o dată în minutul 77, când Dovlete a centrat de pe stânga, înalt, iar Ristache a reluat cu capul de la 8 metri, dintre doi fundaşi adverşi, fără speranţe pentru Belciu.
În minutul 81, gazdele puteau să-şi mărească avantajul, atunci când Isac a profitat de o nesincronizare a apărării caransebeşene, a recuperat o minge şi i-a pasat lui Neagu, însă şutul acestuia, de la 20 de metri, a lovit stâlpul stâng al porţii apărate de Melenciuc.
Scorul final a fost stabilit în minutul 85, în urma unei lovituri libere de la 35 de metri executate de Dovlete, Ştefaroi a reluat cu capul, Belciu a reuşit să respingă, însă, pe fază, Ristache a trimis cu capul în plasă.
ACS 2017 Slatina-Timiş: Marian Belciu, Gh. Linţu, Moise Bleciu, A. Mitru (min. 68, D. Buzan), Gh. Carîmb, A. Neagu, P. Isac, M. Aghescu (44, A. Oprea), I. Paulescu, D. Radu, F. Todor; rezerve: I. Vela, A. Bunea. Antrenor, Adrian Neagu.
Magica Caransebeş: M. Prisăcean (46, M. Melenciuc), A. Bufanu, D. Birtea (64, I. Juca), A. Alexin (4, G. Simescu, 55, I. Vartic), A. Ristache, S. Dovlete, C. Maria-Mare, Ş. Bălan, M. Godian, I. Ştefaroi, S. Badescu; rezerve: C. Lăzărescu, I. Marian. Antrenor, Dan Doran.
A arbitrat la centru Răzvan Toader (Oţelu Roşu), asistat la cele două linii de Claudiu Românu (Caransebeş) şi Octavian Cicu (Caransebeş).
Observatori: Sorin Costachi (Caransebeş) şi Valentin Vărzan (Oţelu Roşu).
Sorin ROGOZ