Şi ocaziile s-au răzbunat!


FC Caransebeş – ACS Flacăra Făget 0-1 (0-0)

  Sâmbătă, 22 septembrie, stadionul din Balta Sărată a găzduit întâlnirea dintre formaţiile FC Caransebeş şi Flacăra Făget. A fost un meci pe care gugulanii l-au pierdut la limită, cu scorul de 1-0, însă trebuie spus în prima repriză ei au ratat cel puţin trei ocazii clare de a înscrie şi le-a fost refuzat un penalty. În plus, arbitrajul a fost de aşa natură încât a încurajat durităţile, lucru de care oaspeţii au profitat din plin. (S. Rogoz)

Sâmbătă, 22 septembrie, în cadrul etapei a IV-a a Seriei a IV-a a celui de al treilea eşalon valoric al ţării, FC Caransebeş a întâlnit acasă, pe stadionul din Balta Sărată, pe Flacăra Făget. Chiar dacă veneau după un rezultat bun, o victorie cu 4-2 pe terenul celor de la CSM Lugoj, gugulanii au abordat partida din week-end-ul trecut cu maximă seriozitate, staff-ul tehnic aşteptându-se la un meci greu.

În minutul 4, Bârsan a fost deposedat de balon la 8 metri lateral-stânga, prăbuşindu-se după un contact cu un fundaş advers, gugulanii au cerut penalty, însă Răzvan Cadar a lăsat jocul să continue. A fost semnalul că „centralul” arădean va tolera intrările dure, până în minutul 15 având loc mai multe contacte aşa-zis bărbăteşti, cele mai multe depăşind însă clar limita regulamentului.

În doar trei minute, caransebeşenii puteau tranşa meciul în favoarea lor, însă de fiecare dată au ratat din poziţii excelente. În minutul 13, Liuba a executat un corner de pe partea dreaptă, Opriş a reluat cu capul din 6 metri, jos, lângă bara din stânga a porţii lui Burtic, însă goal-keeper-ul oaspeţilor s-a întins şi a reuşit să respingă balonul. Peste două minute, Văcărescu a fost faultat la 30 de metri, lovitura liberă a fost bătută bine, tăiat, de Suru, reluarea bună, cu capul, a lui Văcărescu fiind respinsă în corner de Burtic, cu un reflex excelent. După numai un minut, Văcărescu a bătut repede o lovitură liberă de la 25 de metri, după ce tot el fusese faultat, mingea a ajuns pe dreapta, la Staicu, acesta a centrat perfect, însă reluarea cu capul a lui Bârsan, de la 10 metri, a trecut pe lângă poarta oaspeţilor.

Presiunea gazdelor a atins maximul, golul plutea în aer, totul culminând cu faza din minutul 23, când Bârsan a primit la 35 de metri, a pornit spre poartă talonat de un apărător, însă şutul său, extrem de puternic, de la 14 metri, s-a dus peste poarta lui Burtic.

După această ratare, oaspeţii au început să echilibreze jocul, meciul desfăşurându-se pe contre, un spectacol agreabil, dacă nu ar fi fost întrerupt de faulturi dure de ambele părţi, trecute cu vederea, aşa cum am mai spus, de „centralul” Cadar. Spre finalul primei reprize, gazdele şi-au reluat asaltul la poarta lui Burtic, astfel că, în minutul 40, Liuba a centrat de pe stânga, însă Staicu, aflat la doar 8 metri de poarta adversă, a trecut pe sub minge. În minutul 43, acelaşi Staicu a fost împins în careu, atunci când urmărea o centrare venită de pe dreapta, de la Bârsan, însă Răzvan Cadar nu a considerat de cuviinţă să sancţioneze infracţiunea.

În ultimul minut al primei reprize, Văcărescu a bătut un corner de pe partea dreaptă, Staicu a fost mai rapid decât Burtic, care a ratat intervenţia, mingea a fost bâlbâită la 2 metri de linia porţii, în cele din urmă scurgându-se în afara terenului, la câţiva centimetri de poarta oaspeţilor.

Repriza secundă a debutat cu un fault brutal comis asupra lui Văcărescu, la centrul terenului, oaspeţii abuzând, după cum se va vedea, de aceste intervenţii extrem de tari, tolerate de Răzvan Cadar. Împotriva cursului jocului, şi parcă respectând dictonul conform căruia ocaziile se răzbună, în minutul 55, Toma a prins un şut frumos, de la 20 de metri, mingea l-a depăşit pe Cioloca, prins puţin ieşit din poartă, şi s-a dus sub transversală.

În minutul 61, Suru a bătut o lovitură liberă din colţul terenului, dictată după un fault dur asupra lui Staicu, mingea a ajuns la Liuba, şutul acestuia, de la 20 de metri, trecând puţin pe lângă bara din stânga a porţii lui Burtic.

În continuare, gugulanii au mărit presiunea la poarta formaţiei timişene, care s-a masat cu întregul efectiv într-un spaţiu de doar 30 de metri de buturile apărate de Burtic, formând o redută impenetrabilă, pe care gazdele au încercat să o cucerească pe flancuri, însă oaspeţii au mers pe principiul „mingea sau omul”, odată cu trecerea timpului numărul şi duritatea faulturilor crescând exponenţial.

Cea mai mare ocazie a caransebeşenilor s-a înregistrat în minutul 72, atunci când Firoiu a centrat de pe dreapta, Staicu a preluat la 11 metri, cu spatele la poartă, a pivotat şi a tras plasat, însă balonul a lovit bara din dreapta. Oaspeţii şi-au trecut şi ei în cont o bară, în minutul imediat următor, la acţiunea purtată pe dreapta de Speroni, care a tras din careu, la colţul lung, mingea întâlnind butul drept al porţii lui Cioloca, după care a ajuns la Andronic, acesta trimiţând cu capul peste transversală.

Toleranţa de care a dat dovadă Răzvan Cadar şi care, cum era de aşteptat, a încurajat agresivitatea ambelor echipe şi-a spus cuvântul în minutul 83, atunci când Ţuculea a comis un fault din spate, de o brutalitate ieşită din comun, asupra lui Vucea, la 20 de metri lateral-stânga, gugulanul rămânând întins minute bune pe gazon. Aceasta a fost şi scânteia care a aprins nervii şi aşa întinşi ai jucătorilor, care s-au îmbrâncit multă vreme, în final Răzvan Cadar arătând un singur cartonaş, şi acela galben. Lovitura liberă a fost executată de Suru, la colţul scurt, însă balonul a întâlnit plasa laterală a porţii oaspeţilor.

În cele din urmă, Răzvan Cadar a umblat şi la buzunarul cu cartonaşe roşii, unul dintre acestea văzându-l Silaghi, după ce a văzut al doilea „galben”, ca urmare a unui fault criminal comis asupra lui Opriş, undeva lângă fanionul de la colţul terenului, în jumătatea gugulană, un fault total inutil…

Să mai spunem că, imediat după terminarea meciului, jucătorului argentinian al echipei Flacăra Făget, Raul Speroni, cel care a fost înlocuit în minutul 77 de Dobre, i s-a făcut rău, acuzând dureri în piept şi dificultăţi de respiraţie, el primind primul-ajutor de la echipajul Ambulanţei şi fiind trasnportat la Spitalul Municipal Caransebeş.

Lucian Manole, director tehnic FC Caransebeş: „Pe fondul unui joc bun, cel puţin în prima repriză, este frustrant să piezi, ţinând cont că am avut un penalty neacordat şi patru ocazii rarissime de gol. Este păcat că nu am putut să materializăm două victorii consecutive. Echipa şi-a dorit mult, dar, pe lângă neşansă, a fost şi un joc deosebit de dur din partea formaţiei adverse şi se pare că tinereţea lotului – care şi explică într-un fel oscilaţiile anumitor jucători – nu denotă o maturitate în joc care să materializeze prestaţia bună şi avantajul terenului propriu. Vom încerca să o luăm de la capăt, vom analiza, vom trage linie şi vom vedea ce e de făcut. La fel de bine cum ne bucurăm de victorii, trebuie să abordăm şi înfrângerile cu demnitate”.

FC Caransebeş: Cioloca, Scărlătescu (min. 71, Vucea), Dubei, Opriş, Costachi (63, Bâldea), Văcărescu, Suru, Stancu (58, Firoiu), Liuba, Bârsan, Staicu; rezerve: Socaci, Nemţescu, Vijulie, N. Bona. Antrenori: Liviu Achim, Dan Doran.

ACS Flacăra Făget: Burtic, Birău, Gălan, Toma, Szalkai, Fuchs, Speroni, Abiodun Olayeni, Andronic, Briciu, Stefanovici; au mai jucat Silaghi, Ţuculea, Ciobai, Dobre. Antrenor, Sorin Brindescu.

A arbitrat la centru Răzvan Cadar, asistat la cele două linii de Casian Băla şi Robert Pantiş, din Arad.

Observatori: Ovidiu Bocai (Arad) şi Gheorghe Croitoru (Dr. Tr. Severin).

 

Rezultatele etapei a IV-a, de vineri 21, şi sâmbătă, 22 septembrie: A.F.C.M. Reşiţa – Minerul Mătăsari 1-2; F.C. Caransebeş – Flacăra Făget 0-1; Minerul Motru – Muncitorul Reşiţa 0-0; Millenium Giarmata – Apă Craiova 5-1; C.S. Vladimirescu – C.S.M. Lugoj 1-1; Formaţile Pandurii Tg. Jiu şi Jiul Rovinari au stat.

Clasament:

1. Minerul Motru 4 2 2 0 3-1 8 (+2)

2. Mătăsari 4 2 1 1 5-3 7 (+2)

3. Flacăra Făget 3 2 1 0 2-0 7 (+1)

4. Muncitorul Reşiţa 4 1 3 0 2-1 6 (0)

4. Giarmata 3 1 2 0 5-1 5 (+2)

5. F.C. Caransebeş 3 1 2 0 5-3 5 (+2)

6. Jiul Rovinari 3 1 2 0 1-0 5 (-1)

7. A. F.C.M. Reşiţa 3 1 1 1 2-2 4 (-2)

9. C.S.M. Lugoj 3 1 1 1 4-5 4 (+1)

10. Vladimirescu 4 0 3 1 1-2 3 (-3)

11. Rm. Vâlcea** 2 0 1 1 1-4 1 (-2)

12. Pandurii II 3 0 1 2 0-3 0 (-2)

13. Apă Craiova 4 0 0 4 1-9 0 (-6)

Etapa a V-a, vineri, 28 septembrie, ora 17: A.F.C.M. Reşiţa – Minerul Motru; C.S.M. Lugoj – Muncitorul Reşiţa; Minerul Mătăsari – Giarmata; Jiul Rovinari – Pandurii II Tg. Jiu; Flacăra Făget – C.S. Vladimirescu; Echipele F.C. Caransebeş (Oltchim s-a retras din competiţie) şi Apă Craiova vor sta.

Etapa a V-a, din Liga a V-a, Zona Caransebeş, 23 septembrie: Rapid BuchinTimişul Slatina Timiş 5-3; Agmonia ZăvoiMarmura Rusca Montană 4-3; Vulturii PrisacaFC Caransebeş III 2-1; Speranţa VârciorovaVulturii Obreja x-x; Ad Mediam MehadiaVictoria Vârciorova 4-2; Hidrocon MargaNarcisa Zerveşti (echipa oaspete nu a fost programată); CFR Era CaransebeşA.S. Bucoşniţa 6-2; As TeregovaUnirea Voislova 6-1.

Etapa a VI-a, 30 septembrie: Vulturii ObrejaVulturii Prisaca; Victoria VârciorovaSperanţa Vârciorova; Narcisa ZerveştiAd Mediam Mehadia; A.S. BucoşniţaHidrocon Marga; Unirea VoislovaCFR Era Caransebeş; As TeregovaRapid Buchin; FC Caransebeş III – Agmonia Zăvoi; Marmura Rusca MontanăTimişul Slatina Timiş.

  • În Liga a IV-a, tânăra echipă FC Caransebeş II a trecut de mai experimentata AS Oraviţa cu scorul de 2-0 (goluri Cosmin Ţuţul şi Claudiu Fiat). Arbitrul întâlnirii a acordat gratuit două cartonaşe roşii lui Vătafu şi lui Albert, de la gazed.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ

Explicaţie fot făget 9: Unul dintre momentele pentru care fotbalul este atât de iubit: suferinţa lui Vucea, după faultul din minutul 83, şi compasiunea adversarului său, portarul Burtic