„Şedinţă cu de toate” la Caransebeş


După o perioadă în care apele din Consiliul Local Caransebeş părea că s-au liniştit, a venit şedinţa ordinară de vineri, 27 aprilie, care a ţinut să infirme calmul aparent care se instalase în legislativul municipal.

Şi, chiar dacă ordinea de zi nu a fost una foarte stufoasă, puţine au fost proiectele de hotărâre care să nu stârnească replici între grupurile PNL şi PSD, pe alocuri atmosfera fiind chiar tensionată datorită tonului ridicat al social-democraţilor.

A fost o şedinţă cu de toate, la fel ca şi alte şedinţe ale Consiliului Local Caransebeş. Deja este o obişnuinţă să fie foarte multe comentarii, spectatori, aceleaşi persoane care par implicate în viaţa municipiului, dar de multe ori este doar spoială. Au fost votate majoritatea proiectelor aflate pe ordinea de zi, nu a trecut proiectul de modificare a Regulamentului pentru parcări şi cel al abrogării unei hotărâri mai vechi referitoare la taximetria din municipiu, votată în anul 2013, propunerea fiind a consilierului PSD Gavrilă Ardelean. Acest punct de pe ordinea de zi nu a trecut pentru că noi suntem în pregătire cu un nou regulament, care să întrunească cât mai multe dintre dorinţele taximetriştilor, dar şi ale comunităţii locale, şi am făcut în timpul şedinţei un scurt expozeu a ceea ce şi-ar dori de fapt cetăţenii municipiului Caransebeş de la activitatea de taximetrie, iar aceste aspecte se vor regăsi, cu siguranţă, în noul regulament”, a spus Felix Borcean.

Tot în şedinţa de vineri s-a petrecut un fapt inedit, pe care edilul a ţinut, de asemenea, să-l comenteze. „A fost o situaţie hilară, care dovedeşte faptul că aleşii PSD vin cu temele foarte bine făcute şi au fost surprinşi de spontaneitatea – dacă pot să spun aşa – a consilierului Gavrilă Ardelean, care, în replică la un amendament propus de consilierul PNL Lazăr Todorescu, a venit cu o completare la un amendament, şi, spre surprinderea tuturor, acest amendament a fost respins chiar de grupul din care face parte dumnealui”, a mai spus Felix Borcean.

Sonia BERGER