Secţii de Oncologie, Nefrologie şi Urologie, la Caransebeş


În ultimii ani, medicii de la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş au fost puşi de multe ori în situaţia de a trimite pacienţii cu afecţiuni oncologice, nefrologice sau urologice către alte unităţi medicale pentru un consult de specialitate. Începând cu luna în curs, aceste „plimbări” nu vor mai trebui efectuate, pentru că Ministerul Sănătăţii a avizat favorabil completarea structurii Spitalului municipal cu un cabinet de Oncologie medicală şi ambulatoriul integrat, cu cabinete în specialităţile Nefrologie şi Urologie. Astfel, unitatea medicală caransebeşeană rămâne în gradul 3 de clasificare, ceea ce înseamnă că va primi fonduri mai mari.

„Prin eforturi conjugate, am reuşit să încheiem contracte pentru specialităţile Oncologie medicală, Nefrologie şi Urologie, dar şi să ne completăm şi cu gărzi de la domiciliu pentru Ortopedie şi Neuropsihiatrie infantilă. Nu sunt nişte cheltuieli fantastice pentru dotări şi, cu eforturi, să le spun medii, le putem face. Ca şi locaţie, aceste cabinete vor fi în alte spaţii decât saloanele, vor fi amplasate la parterul spitalului, am identificat deja locurile. Chiar dacă în acelaşi cabinet, dar la ore diferite şi cu program diferit, se vor putea da consultaţii şi de urologie sau se vor putea face ecografii abdominale, nu este niciun impediment, ne adaptăm“, a declarat managerul unităţii, chirurgul Horea Radu.

Horea Radu a mai spus că au fost făcute demersurile necesare la Ministerul Sănătăţii pentru alocarea unor fonduri consistente, pe mai multe paliere, în acest sens întocmind o notă de fundamentare pentru toate punctele nevralgice ale unui spital construit în urmă cu 40 de ani. „Am început cu aparatură şi instrumentar pentru Terapie intensivă, Urgenţe, Cardiologie, am continuat cu sistemul pentru apă caldă, reparaţii şi zugrăveli la demisol şi parter, anveloparea termică exterioară sau reparaţii capitale la Secţia de Boli Contagioase… Este vorba de foarte mulţi bani. Sigur că nu vom primi pentru tot, dar orice sumă este binevenită“, a mai spus managerul Spitalului din Caransebeş.