Se renovează cultura la Constantin DaicoviciuPrimarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeş, ne-a informat că în această perioadă se execută lucrări de reparaţii la faţada Căminului cultural din satul aparţinător Mâtnicu Mare, acestea fiind finanţate din fonduri de la bugetul local. Lucrările contractate presupun refacerea tencuielii faţadei căminului, betonarea terasei din faţa imobilului, montarea streşinilor, burlanelor şi acoperişului clădirii, precum şi înlocuirea gardului metalic care împrejmuieşte terasa acestuia.
De asemenea, ne-a mai spus Daniel Boambeş, Consiliul Local Constantin Daicoviciu a aprobat fondurile necesare lucrărilor de reparaţii şi renovare la anexele Căminului cultural din Zăgujeni. Acestea cuprind repararea frontonului acoperişului şi renovarea sălilor anexe ale instituţiei.
În plus – ne-a mai informat edilul –, a fost aprobat parteneriatul cu Episcopia Caransebeşului, în vederea accesării unor fonduri europene pentru achiziţionarea de mobilier şi aparatură electronică pentru amenajarea unei săli destinate tinerilor, în care aceştia să desfăşoare activităţi creştin-educative, aceasta urmând să funcţioneze într-una dintre anexele Căminului cultural.
„Celelalte săli ale căminului sunt destinate organizării de şedinţe publice cu cetăţenii satului sau altor activităţi sociale, precum şi ca spaţiu pentru depozitarea de materiale sau alte echipamente necesare organizării, aici, a unor activităţi socio-culturale”, ne-a mai spus Daniel Boambeş.
Mădălina DOMAN