,,Scorilo-Autocatania” încălzire pe caniculă


În următorul sezon al Ligii a III-a la fotbal, municipiul Caransebeş va fi reprezentat de Clubul Sportiv ,,Scorilo-Autocatania”, structură ce a luat fiinţă recent, în urma fuzionării echipelor Fotbal Club ,,Scorilo” şi Clubul Sportiv ,,Autocatania”. În momentul de faţă, noul club caransebeşean se află în faza de organizare la nivelul conducerii. El va avea o formaţie satelit în Liga a IV-a, ce va avea rolul de Centru de selecţie şi rampă de lansare a tinerelor talente din zonă. Startul în Liga a III-a se va da în 20 august, meciurile pe teren propriu urmând să se desfăşoare pe Stadionul ,,Teiuş”, fost ,,CFR”. (L. Dinu)

Clubul Sportiv „Scorilo-Autocatania” va reprezenta municipiul Caransebeş în următorul sezon al Ligii a III-a la fotbal. Noua structură sportivă a luat fiinţă în urma unirii loturilor celor două echipe de fotbal din urbea de pe Timiş şi Sebeş, respectiv Fotbal Club ,,Scorilo” şi Clubul Sportiv „Autocatania”, formaţie care a promovat, la finele ultimului sezon al Ligii a IV-a, în eşalonul superior. Conform antrenorului Sorin Costachi, accederea echipei sale în Liga a III-a s-a datorat, în principal, unei munci asidue şi serioase. Totodată, a contat şi baza organizatorică ireproşabilă de la nivelul clubului, asigurată de tânărul finanţator Cosmin Popovici.

Totuşi, ,,principalul” caransebeşean recunoaşte că, în ultimul sezon competiţional, au existat şi momente grele pentru echipă, însă s-a trecut cu bine peste ele, nici jucătorii, nici staff-ul tehnic nepierzându-şi încrederea în forţele proprii în ceea ce a privit îndeplinirea obiectivului. „Atât Voinţa Lupac, cât şi Gloria Reşiţa au fost adversari redutabili în Liga IV-a, iar la partida de baraj desfăşurată în compania campioanei judeţului Arad, Frontiera Curtici, experienţa jucătorilor caransebeşeni a făcut diferenţa”, a menţionat Sorin Costachi.

Încă de la preluarea conducerii băncii tehnice a echipei Clubului Sportiv „Autocatania”, în urmă cu mai bine de un an, Sorin Costachi s-a declarat împotriva ideei de rivalitate între cele două formaţii din Caransebeş care activau în acel moment în Liga a IV-a. Costachi mai spera atunci şi în implicarea Administraţiei Publice de aici, în vederea formării unei singure echipe competitive, puternice, care să reprezinte zona urbei de pe Timiş şi Sebeş într-un eşalon valoric superior. În prezent, viziunea tehnicianului, care părea imposibilă celor mai mulţi în urmă cu ceva vreme, s-a împlinit întocmai! În acest sens, consilierii locali caransebeşeni au şi votat în ultima şedinţă de lucru un proiect de hotărâre privind înfiinţarea, funcţionarea şi organizarea noului club de fotbal.

La această dată, caransebeşenii au demarat perioada de pregătire a noului sezon competiţional şi au jucat o primă partidă de verificare. Adversara formaţiei a fost Clubul Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa, iar partida s-a încheiat la egalitate, 0-0. Cu acest prilej, Sorin Costachi a testat mai mulţi jucători tineri de la Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş, fostul Fotbal Club ,,Scorilo”, şi câţiva jucători liberi de contract de la Gloria Reşiţa şi Progresul Gătaia, în vederea stabilirii lotului pentru viitorul sezon de Liga a III-a.

În continuare urmează un stagiu de pregătire centralizată la Poiana Mărului, precum şi alte meciuri amicale, ce vor fi susţinute în compania formaţilor AS Recaş, Fortuna Covaci, Politehnica II Timişoara şi Clubului Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa.

De adăugat şi faptul că, în momentul de faţă, noul club de fotbal caransebeşean este în organizare la nivelul conducerii, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie stabiliţi preşedintele, vicepreşedinţii şi ceilalţi delegaţi şi membri ai staff-ului tehnic.

Clubul Sportiv „Scorilo-Autocatania” va avea o formaţie satelit în Liga a IV-a, judeţeană. Aceasta se numeşte Clubul Sportiv „Scorilo-Autocatania II” şi va avea rolul de Centru de selecţie, pepinieră şi rampă de lansare a tinerelor talente din zonă, către prima echipă.

Noua echipă a Clubului Sportiv „Scorilo-Autocatania” Caransebeş va lua startul în Liga a III-a la data de 20 august, iar meciurile de pe teren propriu din cadrul sezonului competiţional 2010-2011 se vor desfăşura pe Stadionul „Teiuş”, fost „CFR”.

Liviu DINU