Savoare şi armonie în farfurie


Liceul Tehnologic ,,Sf. Dimitrie” din Teregova derulează un proiect prin care elevii vor fi încurajaţi să adopte o alimentaţie sănătoasă. ,,Savoare şi armonie în farfurie” este un proiect educaţional pe care această instituţie de învăţământ îl realizează în colaborare cu Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşiţa, Liceul Hercules Băile Herculane şi cu Liceul Bănăţean Oţelu Roşu, cu scopul de a-i ajuta pe elevi să dobândească o atitudine responsabilă faţă de ceea ce înseamnă relaţia dintre om, sănătate şi mediu. De asemenea, proiectul îşi mai propune să le dezvolte tinerilor spiritul de iniţiativă în situaţiile critice şi le va forma un stil de viaţă sănătos încă de la vârsta adolescenţei.
Potrivit iniţiatorilor acestui proiect educaţional, cunoaşterea şi aplicarea cunoştinţelor privind alimentele şi alimentaţia se impun ca o problematică ce necesită o abordare riguroasă şi ştiinţifică. Profesorii spun că tinerii trăiesc astăzi sub imperiul unei explozii informaţionale, impusă de aderarea la normele europene. Încurajarea elevilor în utilizarea noilor tehnologii în pregătirea pentru integrarea pe piaţa muncii în domeniul alimentaţiei şi turismului trebuie să devină o prioritate pentru şcoala noastră. Printre activităţile propuse se numără: un concurs de desene cu tema „Mănâncă sănătos, trăieşte sănătos”, precum şi realizarea de materiale publicitare şi de articole pentru revista şcolii. De asemenea, va fi organizată o sesiune de referate şi comunicări ştiinţifice pentru profesori şi elevi, cu tema „Sănătate prin alimentaţie”.
Proiectul educaţional, înscris în Calendarul Activităţilor Educative Locale „Savoare şi armonie în farfurie”, este coordonat de prof. Ana Lozici, alături de cadrele didactice Maria Damian, Mihuţ Rada, Anda Şain, Maria Bogdan şi maiştrii instructori de la şcolile implicate în acest proiect.
Ana LOZICI