Şase ,,sirene” pentru Poliţia din Caransebeş


În vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi creării cadrului operaţional necesar desfăşurării activităţilor specifice muncii de poliţie, precum şi în scopul diminuării fenomenului infracţional, în zilele de 23 şi 24 martie, la nivelul judeţului nostru s-au organizat acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, în care au fost folosite efective de poliţie, cărora li s-au adăugat efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi ale altor structuri.

Acţiunile desfăşurate au urmărit în principal creşterea autorităţii poliţiei, asigurarea climatului civic corespunzător, identificarea şi reţinerea persoanelor urmărite şi a celor suspecte de săvârşirea unor infracţiuni, combaterea comerţului stradal, ilegal, cu ţigări netimbrate şi alte bunuri, identificarea şi luarea în evidenţă a grupurilor de persoane cu preocupări infracţionale, constituite ad-hoc, prevenirea şi combaterea furturilor de şi din autoturisme, exercitarea controlului privind legalitatea transporturilor de mărfuri pe drumurile publice şi întărirea acestuia prin supravegherea traficului rutier şi „blocarea” cu filtre a principalelor căi de intrare/ieşire a zonelor în care s-a desfăşurat acţiunea.

Pe raza judeţului Caraş-Severin au fost organizate un număr de 64 de acţiuni, 27 pe linie de ordine publică, 5 pe linie economică, 13 pe linie de investigaţii criminale şi 18 de altă natură, la care au participat în total 230 de poliţişti, 7 jandarmi şi doi poliţişti de frontieră. Au fost verificate 861 de autovehicule şi legitimate peste 900 de persoane, din care 67 au fost conduse la sediile de poliţie pentru a fi amprentate sau fotografiate. Au fost constatate 14 infracţiuni, din care 10 în flagrant, 3 de natură judiciară şi 11 de altă natură, şi au fost prinşi 10 infractori, din care unul a fost reţinut şi încarcerat în arestul I.P.J. Caraş-Severin.

Pe perioada desfăşurării acţiunilor au fost aplicate 344 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 63.845 de lei, şi au fost confiscate 1.186 de pachete de ţigări, în valoare de 9.948 de lei. În zona municipiului Caransebeş au fost identificate şase tinere care atrăgeau bărbaţi în vederea întreţinerii de raporturi sexuale, în schimbul unor sume de bani. Cele şase tinere au fost sancţionate contravenţional cu suma de 500 de lei fiecare.

Carmen SENCO