Rugby Tag la Zăvoi


La Şcoala Gimnazială Zăvoi s-a implementat, de curând, frumosul, dar şi durul joc de Rugby Tag. „Vinovat” de acest lucru se face inimosul profesor Gabriel Boldea, cel care, printre alte competiţii la care participă cu elevii pe care îi pregăteşte, vrea să facă performanţă pe Valea Bistrei şi cu această disciplină sportivă.

Mă bucur că am reuşit să schimb mentalitatea elevilor, care erau focusaţi numai pe fotbal, un sport atât de popular, pe care-l poţi juca şi în faţa blocului sau pe uliţă… În schimb, pentru rugby îţi trebuie nu doar un echipament adecvat, ci şi alte însuşiri şi calităţi, pe care copiii de aici, de la Zăvoi, au dovedit din plin că le au”, a spus prof. Gabriel Boldea.

Rugby-ul Tag (în traducere liberă, „rugby-eşarfă) este o activitate fizică rapidă, fără contact direct cu adversarul, în care balonul oval se joacă doar cu mâna, ce se adresează atât băieţilor, cât şi fetelor, sau echipelor mixte. Fiind o combinaţie între distracţie şi energia dată de mişcare, Rugby-ul Tag este acum versiunea oficială a rugby-ului pentru grupele de şcolari. (S. Rogoz)