Romeo Dunca, implicat în revitalizarea turismului din Caraş-SeverinPreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, împreună cu cunoscutul alpinist caransebeşean Cornel Galescu, la Băile Herculane, la o întâlnire ce a reunit reprezentanții administrației locale, hotelieri, temerari îndrăgostiți de frumusețile din zonă și pasionați de sporturile alpine. Subiectul discuțiilor l-a constituit implicarea administrației locale și județene în două proiecte ce pot aduce un mare plus turismului din zonă.
În primul caz este vorba despre Via Ferrata Herculane, o investiție despre care se discută de ceva vreme, dar care până acum a rămas doar la stadiul de proiect, mai exact un traseu montan dotat pe întreaga lungime cu structuri metalice care permit persoanelor mai puțin experimentate în domeniul alpinismului să parcurgă în siguranță trasee asemănătoare cu cele de alpinism. Astfel de trasee sunt la mare căutare în străinătate, iar în ultimii ani au început să se dezvolte și în România.
Cel de al doilea subiect luat în discuţie a fost Via Transilvanica – „Drumul care unește” –, proiect demarat de Asociația Tășuleasa Social, un traseu de aproape 1.000 km, ce traversează zece județe, pornește de la Putna, în Bucovina, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu-Severin. Acest drum oferă oamenilor o experiență unică – bucuria de a fi în mijlocul naturii, înconjurați de peisaje spectaculoase, și de a se reconecta cu viața simplă.
„Proiecte de acest gen pot revitaliza turismul din județul nostru și trebuie tratate cu maximă seriozitate de administrația locală și județeană. O să fiu un promotor neostenit și o să ofer tot sprijinul instituției pe care o reprezint pentru ca ambele proiecte să devină realitate”, a scris Romeo Dunca pe pagina sa de Facebook.
Mădălina DOMAN