Retragere… economică


Criza economică afectează relaţiile internaţionale ale judeţului, astfel că, pentru a elimina anumite cheltuieli, Consiliul Judeţean, reunit recent în şedinţă ordinară, a decis retragerea din două organizaţii internaţionale. Caraş-Severinul a fost membru în patru organizaţii internaţionale, dar acest lucru nu i-a fost de prea mare folos. Din cauza faptului că apartenenţa la unele dintre acestea nu aduceau beneficii, administraţia judeţeană a decis, cu unanimitate de voturi, retragerea din organizaţiile respective.

„În ultima şedinţă a forului judeţean au fost adoptate două hotărâri, în unanimitate. Este vorba despre retragerea Consiliului Judeţean din Conferinţa Regiunilor Maritime Europene şi din Asociaţia Internaţională a Regiunilor Francofone. Unul dintre motivele pentru care s-a optat pentru această decizie este cel de natură economică”, a declarat Camelia Şuşco, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean.

La Conferinţa Regiunilor Maritime Europene,  Caraş-Severinul a aderat în anul 2001, alături de doar alte trei judeţe din ţară – Călăraşi, Tulcea şi Galaţi. Obiectivul acestei organizaţii este promovarea dimensiunii maritime a Europei, iar pentru acest lucru erau cheltuiţi anual mai mult de 4.000 de euro. În Asociaţia Internaţională  a Regiunilor Francofone judeţul este membru din 2005, alături de alte 141 de regiuni din lume, majoriatea din Africa. Cotizaţia anuală era de 2.500 de euro.

Sonia BERGER